Învârtită cu mac – o rețetă extraordinară preluată din caietul bunicii!

Preparation time
20 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
mediu
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
300,00 g
Semințe de mac
450,00 ml
Lapte
120,00 g
Zahăr
1,00 bucată
Albuș de ou
250,00 g
Făină
0,50 linguriță
Sare
7,00 g
Drojdie uscată
20,00 ml
Unt topit
1,00 bucată
Gălbenuș de ou
Învârtită cu mac – o rețetă extraordinară preluată din caietul bunicii!

Învârtită cu mac, mai este numită și desertul din copilărie. Este puhavă, dulce și foarte delicioasă. O puteți savura din plin la micul dejun cu o ceașcă de lapte. Mâncând o felie de învârtită o să vă retrageți pe câteva minute în copilărie, o să vă amintiți de clipele frumoase din acele timpuri minunate.

  1. Într-un bol cerneți făina, adăugăți drojdia, 20 g zahăr si sarea, amestecați cu o lingură. Turnați 150 ml lapte călduț și frământați 3 minute cu mâinile.
  2. Adăugăți untul topit și mai frământăți câteva minute până devine un aluat neted. Puneți aluatul în bol și acoperiți cu folie alimentară, lăsați la dospit 40 de minute, până se dublează în volum.
  3. Puneți la fiert 500 ml apă, când începe să fiarbă adăugați semințele de mac și lăsați să fiarbă 10 minute. Scurgeți macul de apă, prin sită.
  4. Puneți macul fiert înapoi în cratiță și turnați 300 ml de lapte, fierbeți până se absoarbe tot lichidul. Adăugați 100 g zahăr și amestecați bine. Dați la frigider pentru 10 minute.
  5. Când macul s-a răcit, adăugați albușul de ou și amestecați energic. Lăsați deoparte până întindeți aluatul.
  6. Pe masa presurată cu puțină făină, întindeți aluatul cu un făcăleț. Dați-i o formă dreptunghiulară. Cu o lingură repartizați macul pe toată suprafața și rotiți un rulou. Lăsați la crescut 30 de minute. Ungeți învârtita cu gălbenuș de ou și dați în cuptorul încins la temperatura de 180°C, timp de 30 minute.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*