Interzic cumpararea croissantelor din oras. Le fac acasa rapid si foarte usor

octombrie 10, 2020

Croissantele se fac mult mai ușor decât crezi, iar dacă îți este frică să încerci, pune în practică această rețetă și nu îți vei crede ochilor când vei vedea rezultatul. Acestea se prepară din aluat dospit și eu o textură moale, aerată și pufoasă. Umplutura din Nutella care se folosește pentru aceste croissante, le va face și mai savuroase. Copii vor fi înnebuniți după aceste mici gustoșenii, iar adulții le vor îndrăgi.

Ingredients

400 ml Apă
100 g Zahăr
10 g Drojdie uscată
3 linguri Ulei rafinat
1 linguriță Sare
1 bucată Albuș de ou
800 g Făină
150 g Unt topit
200 g Nutella
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Puneți apa într-un bol, adăugați zahăr, drojdie, ulei, sare și albuș de ou. Cu ajutorul unui tel amestecați bine toată compoziția. Încorporații făina și mixați aluatul. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 10 bucăți egale. Luați prima bucată, o întindeți cu un sucitor de bucătărie astfel încât să obțineți o foaie cu diametrul de cca 10-15 cm. O ungeți bine cu unt topit și puneți deasupra următoarea foaie de aluat și le întindeți bine cu sucitorul. Suprapuneți la fel toate foile de aluat și cu sucitorul le întindeți una peste cealaltă, mărind diametrul foii.
  3. Împărțiți foaia obținută în 16 triunghiuri egale. la baza fiecărui triunghi puneți câte un pic de nutella. Începeți să rulați fiecare bucată de la bază spre vârf și transferați croissantele obținute în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți croissantele cu un gălbenuș de ou și dați tava la cuptor pentru 20 min la 175℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments