Inspiratia are gust, acest gust te cucereste din prima. Tarta ideala!

octombrie 17, 2019

Vă prezentăm o rețetă deosebită de tartă cu gem. Se prepară foarte ușor, din ingrediente simple și este un desert excelent atât pentru micul dejun, cât și pentru orice sărbătoare. Această tartă aspectuoasă pot fi umplută cu orice gem sau dulceață densă. Serviți tarta cu gem cu o ceașcă de ceai fierbinte sau cu o cafea aromată.

Ingredients

300 g Făină
150 g Unt
2 bucăți Ouă
1 lingură Lapte
1 linguriță Praf de copt
1 plic Sare
350 g Gem din căpşuni
60 g Zahăr

Ingredients for Uns

1 lingură Lapte
1 bucată Gălbenuș de ou

Instructions

  1. Puneți într-un bol făina cernută și dați untul rece prin răzătoare cu găuri mari. Adăugați praful de copt, sare și amestecați până obțineți un aluat nisipos.
  2. Într-un bol bateți ouăle cu laptele și zahărul. Adăugați compoziția obținută peste amestecul de făină și frământați un aluat neted. Înveliți aluatul în folie de plastic și îl dați la rece pentru 30 de minute.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în două bucăți egale. Întindeți direct pe hârtia de copt o bucată de aluat într-o foaie cu grosimea de circa 4-5 mm și cu diametrul de circa 26 cm. Tăiați în fâșii toată marginea foii de aluat.
  4. Din fâșiile obținute împletiți în trei șuvițe o cosiță. Continuați să împletiți până finisați, astfel veți obține o cosiță. Lipiți bine cu ajutorul degetelor capetele din interior și transferați foaia de aluat într-o tavă de copt. Distribuiți gemul și nivelați ușor.
  5. Întindeți într-o fâșie rotundă și a doua bucată de aluat. Tăiați fâșii lungi cu lățimea de circa 1 cm. Aranjați peste gem 6 fâșii, cu o distanță mică între ele. Apoi aranjați pe diagonală restul de fâșii, păstrând distanța între ele. Astfel veți obține niște romburi.
  6. Bateți gălbenușul cu laptele și ungeți bine toată suprafața. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 minute.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments