În loc de clasica omletă prepară această tortilla de cartofi! Familia îți va mulțumi!

martie 18, 2019

“Tortilla cu cartofi” este un fel de omletă spaniolă și nu se mănâncă la micul dejun. Nu că n-ar fi sănătoasă, dar e mult prea sățioasă pentru prima masa a zilei. Se prepară din ingrediente accesibile, este foarte gustoasă și apetisantă. Savurați tortilla caldă cu sos picant sau cu smântână.

Ingredients

750 g Cartofi
1 bucată Ceapă
4 Felii Șuncă
6 bucăți Ouă
8 Felii Cașcaval
1/2 linguriță Sare
80 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați felii mici și subțiri. Curățați și ceapa și o tocați mărunt. Puneți 50 ml de ulei la încălzit într-o tigaie, apoi adăugați cartofii amestecați cu ceapa tocată. Uleiul trebuie sa fie suficient încât să acopere cartofii. Înăbușiți totul la foc mediu spre mic timp de 15-20 minute, până cartofii sunt făcuți.
  2. Scoateți cartofii într-o sită și lăsați-i să se scurgă de ulei. Bateți ouăle cu sare, apoi adăugați cartofii gătiți peste ouă și amestecați bine. Într-o tigaie de (16 cm diametru) încingeți 3 linguri de ulei și adăugați jumătate din compoziția de ouă și cartofi.
  3. Puneți un strat de cașcaval felii, apoi puneți feliile de șuncă și acoperiți cu încă un strat de cașcaval felii. Turnați cantitatea rămasă de compoziția de ouă și cartofi, nivelați, acoperiți cu capac și coaceți tortilla la foc mic timp de 5 minute, până se rumenește frumos.
  4. Puneți o farfurie lată peste tigaie și cu o mișcare sigură răsturnați omleta pe ea. Puneți tigaia înapoi pe foc și puneți atent omleta înapoi în tigaie. Prăjiți pe a doua parte, tot la foc mic timp de 5-7 minute ( tot sub capac ). Răsturnați omleta pe farfurie și tăiați-o în 4-8 bucăți. Serviți omleta cu spanac proaspăt, sos picant sau smântână.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments