Iata de ce trebuie sa adaugam oua in castraveti. La sigur o voi repeta!

februarie 4, 2020

Rețeta simplă, din ingrediente la îndemână și cu aromă puternică de castraveți nu are cum să vă lase indiferenți. Nu ratați această rețetă de chec, mai ales dacă aveți poftă de dulciuri. Pe lângă faptul că are o culoare verde intensă și o aromă deosebită, checul este foarte frumușel, puhav și se face foarte rapid, fără a fi copt în cuptor.

Ingredients

500 g Castraveți
2 bucăți Ouă
30 g Zahăr
5 g Drojdie uscată
300 g Făină
10 ml Ulei rafinat
1 lingură Semințe de susan
30 g Stafide

Instructions

  1. Tăiați castraveții bucăți de mărime medie. Puneți castraveții tăiați într-un bol încăpător, adăugați 2 ouă, 30 g de zahăr și amestecați bine ingredientele. Transferați castraveții în cupa blenderului și îi mărunțiți până obțineți un suc de castraveți. Turnați sucul de castraveți din nou în bol, adăugați în el 5 g de drojdie uscată, 300 g de făină și amestecați ingredientele până obțineți un aluat lichid, fără cocoloașe. Ungeți tava cu puțin ulei și presărați pe toată suprafața ei semințe de susan alb. Repartizați aluatul într-un strat uniform cu o spatulă. Lăsați aluatul la dospit pentru 30-40 minute (până se va dubla în volum).
  2. Scuturați tava de câteva ori pentru ca aluatul să se lase puțin și puneți peste el stafidele. Coaceți checul de castraveți la baia de aburi, timp de 35 minute la foc mare. După necesitate puteți să mai lăsați checul la gătit încă 5 minute; apoi punem la rolă la temperatura de 150 grade timp de 10-15 minute.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments