Iata ce iese daca amesteci crema de branza, cirese si ciocolata

august 24, 2020

Acest tort fabulos este o combinaţie dintre cunoscutul tort ,,Pădurea neagră” şi cheesecake. Cireșele şi blatul tortului sunt luate de la clasicul ,,Pădurea neagră”, iar umplutura cu budincă şi cremă de brânză este caracteristică cheesecake-ului. Umplutura de cireșe se distribuie neregulat pe suprafața tortului, astfel creând valuri la suprafață, iar crema de brânză cu budincă și aromă de vanilie, oferă tortului o notă de finețe și rafinament.  Desertul este unul foarte delicios, răcoritor, cremos, numai bun pentru orice aniversare.

Ingredients for Blat

1 bucată Gălbenuș de ou
150 g Făină
25 g Cacao
1/2 linguriță Sare
50 g Zahăr pudră
100 g Unt

Ingredients for Umplutură

720 g Cireșe
1 plic Praf de budincă cu gust de vanilie
1 g Cremă de brânză Philadelphia
100 g Amidon de porumb
150 g Zahăr
200 g Ciocolată neagră
120 g Frișcă
20 g Unt

Instructions

  1. Puneți făina într-un bol, adăugați gălbenușul, cacao, sare, zahăr pudră și amestecați din nou. Adăugați untul și frământați totul într-un aluat consistent. Transferați aluatul pe masa de lucru și cu ajutorul unui sucitor întindeți un blat pentru tort cu diametrul de 22 cm. Puneți blatul în tava de copt (cu diametrul de 22 cm). Dați la cuptor pentru 15 min la 180℃.
  2. Între timp pregătiți umplutura: separați cireșele de sucul lor. Într-un bol puneți 2 linguri din sucul de la cireșe. Adăugați praf de budincă și amestecați. Puneți sucul de la cireșe într-o cratiță și puneți pe foc. După câteva minute adăugați amestecul cu praf de budincă, amestecați și adăugați cireșele. Lăsați să ajungă la punctul de fierbere și luați de pe foc. Acoperiți umplutura din cireșe cu o folie alimentară și dați la rece pentru 10 min.
  3. Puneți crema de brânză într-un bol, adăugați 4 ouă, amidon de porumb, zahăr și mixați bine. Turnați peste blatul răcit ⅔ din crema obținută. Deasupra puneți un strat de cireșe, restul din crema de brânză și nivelați. Înveliţi tava la exterior cu folie de aluminiu şi o transferaţi într-o tavă mai mare, pe jumătate cu apă. Daţi la cuptor pentru 15 min.
  4. Pregătiţi glazura: puneţi ciocolata într-un bol, adăugaţi frişcă fierbinte, unt şi amestecaţi. Turnaţi glazura peste tort şi daţi la frigider pentru 15 min.
  5. Savuraţi cu plăcere!

0 comments