”Gözleme” – cele mai delicioase turte tradiționale turcești!

septembrie 12, 2017

Vă prezentă o rețetă inedită de turte tradiționale turcești, care sunt o adevărată operă culinară, delicioase și extrem de aromate. Savurați cu plăcere aluatul ușor crocant la exterior, combinat excelent cu umplutura moale și suculentă din brânză cu spanac.

Ingredients

320 g Făină
200 ml Apă
0.5 linguriță Zahăr
0.5 linguriță Drojdie uscată
0.5 linguriță Sare
250 g Spanac
200 g Brânză de vaci
1 bucată Ceapă

Instructions

  1. Într-un bol amestecați apa călduță, drojdia, zahărul și o linguriță de făină. Lăsați drojdia să se dizolve timp de 10 minute. În bolul cu făină adăugați sarea și compoziția de drojdie, apoi frământați bine aluatul timp de câteva minute. Turnați puțin ulei deasupra aluatului, acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să dospească timp de 40 de minute.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți ușor ceapa tăiată cuburi și frunzele de spanac, apoi asezonați cu sare. Adăugați amestecul peste brânză și amestecați bine.
  3. Puneți aluatul dospit pe masa tapetată cu făină și împărțiți-l în 8-10 bucăți egale, apoi formați din ele biluțe.
  4. Întindeți cu ajutorul făcălețului fiecare biluță într-o fâșie subțire. Apoi puneți câte o lingură din umplutura de brânză pe o jumătate a fâșiei de aluat și acoperiți cu a doua jumătate.
  5. Lipiți bine marginile și rumeniți turtele pe ambele părți într-o tigaie încinsă fără ulei. Dăpă ce scoateți turta din tigaie, ungeți-o cu unt.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments