”Gözleme” – cele mai delicioase turte tradiționale turcești!

Preparation time
80 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
320,00 g
Făină
200,00 ml
Apă
0,50 linguriță
Zahăr
0,50 linguriță
Drojdie uscată
0,50 linguriță
Sare
250,00 g
Spanac
200,00 g
Brânză de vaci
1,00 bucată
Ceapă
”Gözleme” – cele mai delicioase turte tradiționale turcești!

Vă prezentă o rețetă inedită de turte tradiționale turcești, care sunt o adevărată operă culinară, delicioase și extrem de aromate. Savurați cu plăcere aluatul ușor crocant la exterior, combinat excelent cu umplutura moale și suculentă din brânză cu spanac.

  1. Într-un bol amestecați apa călduță, drojdia, zahărul și o linguriță de făină. Lăsați drojdia să se dizolve timp de 10 minute. În bolul cu făină adăugați sarea și compoziția de drojdie, apoi frământați bine aluatul timp de câteva minute. Turnați puțin ulei deasupra aluatului, acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați aluatul să dospească timp de 40 de minute.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți ușor ceapa tăiată cuburi și frunzele de spanac, apoi asezonați cu sare. Adăugați amestecul peste brânză și amestecați bine.
  3. Puneți aluatul dospit pe masa tapetată cu făină și împărțiți-l în 8-10 bucăți egale, apoi formați din ele biluțe.
  4. Întindeți cu ajutorul făcălețului fiecare biluță într-o fâșie subțire. Apoi puneți câte o lingură din umplutura de brânză pe o jumătate a fâșiei de aluat și acoperiți cu a doua jumătate.
  5. Lipiți bine marginile și rumeniți turtele pe ambele părți într-o tigaie încinsă fără ulei. Dăpă ce scoateți turta din tigaie, ungeți-o cu unt.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*