Gogosi simple si pufoase – cele mai gustoase gogosi făcute vreodata!

mai 20, 2019

Vă prezentăm încă o rețetă de gogoși, de data această am pregătit gogoși franțuzești “Beignets”. Se prepară dintr-un aluat mai moale și ușor lipicios, forma lor este pătrată, iar rezultatul este pe măsură. Aceste gogoși sunt foarte pufoase, moi și nemaipomenit de delicioase. Vă îndemnăm să-i preparați și voi, o să fie pe placul tuturor!

Ingredients

580 g Făină
50 g Făină pentru presărat masa
200 ml Lapte călduț
100 ml Apă caldă
70 g Zahăr
60 g Unt
10 g Drojdie uscată
2 bucăți Ouă
1 linguriță Esență de vanilie
1/2 linguriță Sare
500 ml Ulei rafinat
2 linguri Zahăr pudră pentru decor

Instructions

  1. Într-un bol turnați apa caldă, adăugați drojdia uscată și zahărul. Amestecați cât să combinați toate ingredientele, apoi acoperiți cu un prosop și lăsați pentru 10 minute până va face spumă.
  2. Separat într-un bol amestecați ouăle cu laptele cald și esența de vanilie. Turnați amestecul de lapte în bol peste drojdia activată. Amestecați și adăugați treptat făina, amestecați bine cu o lingură de lemn, apoi adăugați sarea, untul moale și amestecați din nou.
  3. Frământați bine aluatul. Presărați planul de lucru cu puțină făină și răsturnați aluatul, frământați ușor aluatul timp de 10-15 minute. La final veți obține un aluat moale, dar foarte puțin lipicios. Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți cu folie de plastic sau prosop și lăsați la dospit pentru 2 ore.
  4. După ce aluatul a crescut îl răsturnați pe planul de lucru pudrat cu făină. Presărați aluatul cu făină și îl întindeți ușor cu mâinile. Presărați din nou cu făină și întindeți aluatul cu un sucitor, cu grosimea de circa 0,5 cm.
  5. Decupați gogoșile cu ajutorul unei forme pătrate. Înlăturați aluatul în exces și puneți gogoșile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedați la fel cu aluatul rămas și decupați gogoși.
  6. Într-o cratiță cu ulei înfierbântat prăjiți gogoșile pe ambele părți până se rumenesc frumos. Scoateți gogoșile pe prosoape absorbante pentru a absorbi uleiul în exces. Continuați să prăjiți gogoșile până le veți termina pe toate.
  7. Pudrați gogoșile cu zahăr pudră și savurați cu plăcere! Notă: Din acest aluat veți obține circa 30 de gogoși.

0 comments