Gogoși pufoase la cuptor cu umplutură delicioasă! Nu veți rezista în fața lor!

ianuarie 3, 2019

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de gogoși cu umplutură  de gem și ciocolată. Din ingrediente foarte simple veți obține niște gogoși moi și pufoase. Aceste gogoși sunt deosebit de gustoase, foarte aromate și dulci, ideale atât pentru cei mici, cât pentru o pauză de cafea.

Ingredients for Maia

100 g Făină
100 ml Lapte
1 linguriță Miere de albini
7 g Drojdie uscată

Ingredients for Aluat

400 g Făină
2 bucăți Ouă
100 ml Lapte
60 g Zahăr
60 ml Unt topit
1 linguriță Esență de vanilie
1 bucată Coajă de lămâie
1/2 linguriță Sare

Ingredients for Umplutură

200 g Cremă de alune
200 g Gem de caise
2 linguri Zahăr pudră
1 bucată Ou
2 linguri Lapte

Instructions

  1. Pregătiți maiaua: într-un bol amestecați laptele cu drojdia și mierea. Acoperiți cu un prosop și lăsați timp de 10-15 minute, până face spumă.
  2. Într-un bol puneți făina cernută, adăugați maiaua pregătită anterior, zahărul, ouăle, esența de vanilie, coaja de lămâie,laptele, untul topit, sarea și amestecați cu o lingură de lemn. Apoi frământați aluatul timp de 10 minute. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit 1 oră.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl întindeți într-o foaie cu grosimea de 1 cm. Decupați niște discuri cu diametrul de 8 cm, puneți câte o lingură de gem în mijlocul fiecărui disc, ungeți marginile cu amestec de ou bătut cu lapte și acoperiți cu alt disc de aluat. Lipiți bine marginile. Jumătate de cantitate de gogoși le umpleți cu gem și jumătate de cantitate cu cremă de alune.
  4. Puneți gogoșile într-o tavă cu dimensiunea (40×50cm) tapetată cu hârtie de copt, și lăsați-le la crescut 20-30 de minute. Înainte de a le da în cuptor ungeți gogoșile cu amestecul de ou bătut cu lapte. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180℃ , pentru 15 de minute.
  5. Presărați gogoșile cu zahăr pudră și savurați cu plăcere! Notă: Din cantitatea dată obțineți circa 24 de gogoși.

0 comments