Ghicesti ce e? Uneori nu e nevoie sa inventezi nimic nou – cartofii cu carne sunt perfecti!

octombrie 1, 2019

Rețetele cu cartofi la cuptor sunt foarte versatile și se gătesc de obicei foarte rapid și simplu. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de cartofi cu carne tocată. Este o mâncare nu doar delicioasă, ci și foarte aspectuoasă, colorată și aromată. Vă îndemnăm neapărat s-o încercați și voi, pentru că o să vă placă enorm.

Ingredients

1,5 kg Cartofi
500 g Carne tocată
2 linguri Ulei rafinat
70 ml Apă
2 bucăți Cepe
2 bucăți Ardei gras verde
3 bucăți Căței usturoi
250 g Conservă de roșii cuburi
1 linguriță Pastă de roșii
1 linguriță Sare
1 lingură Pătrunjel
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 lingură Unt
1 l Ulei rafinat
3 bucăți Roșii cherry
70 g Cașcaval

Instructions

  1. Într-o tigaie cu puțin ulei încins puneți carnea tocată la prăjit. Amestecați periodic și gătiți până se deschide la culoare. Adăugați apa, amestecați și gătiți timp de 10 minute.
  2. Adăugați untul, 1 lingură de ulei, ceapa tocată, ardeii grași tocați cuburi, usturoiul tocat, amestecați, acoperiți cu capac și gătiți la foc mic timp de 10 minute.
  3. Adăugați roșiile cuburi, sare, piper negru, pătrunjelul tocat, pasta de tomate, acoperiți cu capac și gătiți timp de 10 minute, până este gata. Apoi luați de pe foc și lăsați deoparte.
  4. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați felii subțiri. Sărați puțin cartofii, îi amestecați și îi lăsați puțin. Apoi ștergeți fiecare felie de cartof cu prosoape de hârtie și puneți-i treptat la prăjit în baie de ulei. Prăjiți cartofii până devin aurii, apoi îi scoateți pe prosoape de hârtie (pentru a absorbi excesul de ulei).
  5. Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunea (32x22cm) și puneți pe straturi: aranjați un strat de cartofi prăjiți, distribuiți amestecul de carne, nivelați și acoperiți cu al doilea strat de cartofi prăjiți.
  6. Presărați cu cașcaval ras, decorați cu jumătăți de roșii cherry și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments