Aș găti această rețetă în fiecare zi – chec cu cașcaval. Este nemaipomenit de delicios!

Preparation time
40 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Prânz
Posted on
370,00 g
Făină
200,00 g
Cașcaval
200,00 ml
Lapte
150,00 ml
Unt topit
1,00 bucată
Ou
7,00 g
Drojdie uscată
2,00 lingurițe
Sare
1,00 linguriță
Zahăr
Aș găti această rețetă în fiecare zi – chec cu cașcaval. Este nemaipomenit de delicios!

Vă prezentăm o rețetă de chec pufos, nemaipomenit de delicios. Este foarte aromat, pufoas, se topește în gură. Cu aceast chec aperitiv delicioas veți răsfăța toată familia. Va fi pe placul atât celor mari, cât și celor mici.

  1. Puneți într-un bol mare laptele călduț, adăugați drojdia, zahărul și 1 lingură de făină, amestecați până se dizolvă și lăsați 10 minute să activeze drojdia. Apoi adăugați oul, sarea, 50 g de unt topit, făina cernută în prealabil și amestecați cu o lingură de lemn.
  2. Apoi frământați până obțineți un aluat nedet. Lăsați la crescut aluatul la loc călduț pentru 1 oră. Puneți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în 7 bucăți, formați fiecare bucată într-o biluță și le lăsați 5 minute la odihnit. Întindeți fiecare biluță într-o foaie ovală cu ( dimensiunile 20 x 25 cm).
  3. Ungeți vasul termorezistent cu unt topit și puneți prima foaie de aluat, ungeți toată suprafața cu unt topit și presărați cu cașcaval ras. Urmează a doua foaie de aluat, ungeți bine cu unt și puneți deasupra a treia foaie de aluat, ungeți bine cu unt și presărați cu cașcaval ras, continuați în felul acesta până finisați, presărați cu cașcaval peste o foaie de aluat.
  4. Ultima foaie de aluat o ungeți doar cu unt și cu un cuțit tăiați plăcinta in forme pătrate. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la crescut pentru 30 de minute. Apoi dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Când scoateți plăcinta din cuptor, dacă doriți o puteți unge cu unt topit.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*