Gătesc mereu aceste chifle când vreau să-mi răsfăț familia cu ceva delicios! Chifle pufoase cu cremă fiartă.

decembrie 20, 2018

Prima dată când le-am încercat mă așteptat să fie gustoase, însă ele sunt nemaipomenit de gustoase. De atunci mereu le prepar când vreau să-mi răsfăț familia cu ceva delicios. Merită să-ți notezi această rețetă, vor deveni și preferatele familiei tale.

Ingredients for Aluat

600 g Făină
200 ml Lapte călduț
100 ml Unt topit
100 g Zahăr
2 bucăți Ouă
7 g Drojdie uscată
1 linguriță Sare
1 bucată Gălbenuș de ou

Ingredients for Cremă

200 ml Lapte
1 bucată Ou
100 g Zahăr
60 g Unt
30 g Făină
1 linguriță Esență de vanilie
80 g Nuci Caju

Instructions

  1. Într-un bol amestecați laptele cald cu drojdia uscată, adăugați zahărul, ouăle, sarea, untul topit, amestecați și adăugați făina. Frământați un aluat neted și elastic, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit 1- 1.5 ore.
  2. Între timp preparați crema: Amestecați zahărul cu oul, apoi adăugați laptele, făina și amestecați bine. Puneți amestecul într-o cratiță la foc mediu și amestecați până se îngroașă. Luați de pe foc, adăugați untul moale, esența de vanilie și amestecați bine cu telul. Acoperiți crema cu folie de plastic și dați crema la rece.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru, împărțiți-l în 14 bucăți egale și faceți biluțe. Întindeți cu sucitorul biluța de aluat într-o foaie subțire, iar cu ajutorul unei forme sau pahar decupați cerculețe cu diametrul de 10 cm.
  4. Împăturește cercul în 2 și puneți chiflele obținute într-o tavă cu dimensiunile (30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu prosop și lăsați la crescut pentru 20-30 de minute. Apoi ungeți chiflele cu gălbenușul de ou și le coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute.
  5. Lăsați chiflele să se răcească, apoi le desfaceți puțin și le umpleți cu cremă. Înmuiați fiecare chiflă prin nucile caju mărunțite ( doar partea unsă cu cremă).
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments