Fursecuri “Crăpături din ciocolată” – un desert delicios, aspectuos și rapid cât ai clipi din ochi!

iunie 7, 2017

Este un desert extraordinar de delicios, care merită încercat neapărat. Această rețetă este ideală pentru un mic dejun proaspăt, rapid și pufos, deoarece aluatul îl puteți prepara de cu seară, iar dimineața doar să le dați în cuptor pentru câteva minute. Savurați acest desert minunat, care o să vă încarce cu buna dispoziție de draga dimineață.

Ingredients

200 g Ciocolată neagră
200 g Făină
100 g Zahăr brun
50 g Unt
2 bucăți Ouă
0.5 plic Praf de copt
5 picături Esență de rom
100 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Puneți ciocolata cu untul într-un bol și dați-l în cuptorul cu microunde, până se topește ciocolata.
  2. Într-un bol mixați ouăle și zahărul, până obțineți o cremă pufoasă. Apoi încorporați treptat câte o lingură din amestecul de ciocolată topită, mixând după fiecare și adăugați esența de rom.
  3. Cerneți peste amestecul de ciocolată făina cu praful de copt și amestecați bine cu ajutorul unei spatule. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați bolul în frigider pentru 3-4 ore.
  4. Cu ajutorul unei lingure pentru înghețată formați din aluatul întărit biluțe cu diametrul de circa 3-4 cm. Treceți biluțele din ambundență prin zahăr pudră și aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 12 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments