FARA indoiala, e cel mai bun desert de casa! Tort ”Padurea Neagra”, cu vișine!

august 13, 2020

Tortul ,,Pădurea Neagră” este un desert pe cinste pentru o masă de sărbătoare. Această rețetă își are originile în Germania. Tortul este compus din 4 blaturi pufoase și aerate, însiropate cu un sirop din suc de vișine, urmate de o cremă foarte blândă, fină și delicioasă însoțită de umplutură din vișine. Exteriorul tortului este acoperit de o cremă foarte consistentă și gustoasă. Vă garantăm că rezultatul va fi unul superb.

Ingredients for Blat

160 g Făină
30 g Cacao
10 g Praf de copt
5 bucăți Ou
200 g Zahăr
100 ml Lapte
70 ml Ulei rafinat

Ingredients for Cremă

300 g Frișcă
50 g Zahăr pudră
20 g Gelatina hidratată

Ingredients for Umplutură

300 g Vișine
100 g Zahăr

Ingredients for Cremă pentru decor

300 g Unt
200 g Frișcă
150 g Zahăr pudră
100 g Lapte condensat
0,5 g Colorant alimentar roz

Instructions

  1. Amestecați cu un tel ingredintele uscate: făina, cacao și praful de copt. În alt bol mixați ouăle și zahărul, apoi adăugați uleiul și laptele. După ce ați mixat bine, adăugați amestecul din ingrediente uscate și mixați la viteză mică. Tapetați la exterior un inel detașabil cu diametrul de 17 cm și turnați ½ din aluatul obținut. În al 2-lea inel detașabil puneți cealaltă jumătate din aluat. Dați la cuptor la 180℃ timp de 20 min. Dacă nu aveți 2 inele detașabile va trebui să coaceți blaturile pe rând. După ce ați scos din cuptor, lăsați să se răcească 5 minute și le scoateți din inel. Feliați fiecare blat în 2 felii astfel încât să obțineți 4 blaturi de 1,5-2 cm.
  2. Între timp pregătiți umplutura: puneți vișinele într-un bol și adăugați 50 g de zahăr. Dați la fiert până când vișinele și zahărul încep să fiarbă. Separați prin sită vișinele de suc și la dorință puteți adăuga în sirop lichior, coniac, scorțișoară. Ar trebui să obțineți aproximativ 120 ml de sirop, dacă ați obținut mai puțin puteți adăuga apă. Dați la fiert siropul de vișine împreună cu zahărul rămas (50 g). După ce a fiert, lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  3. Între timp puteți prepara crema: mixați bine frișca, încorporați treptat zahărul pudră și gelatina. Dacă doriți ca crema să fie mai densă o puteți lăsa în frigider pentru ceva timp. Dacă aveți fructe uscate sau vișine uscate, le puteți mărunți cu blenderul și adăuga la cremă pentru gust și culoare naturală.
  4. Însiropați primul blat cu siropul din sucul de vișine. Pentru fiecare blat aveți nevoie de 40 ml de sirop. Întindeți crema peste sirop și adăugați vișinele. Puneți al 2-lea blat și procedați la fel. După ce puneți ultimul blat, îl însiropați, și acoperiți cu crema rămasă. Pentru crema pentru decor este necesar să: mixați la viteză medie frișca, apoi să încorporați treptat și zahărul. Dați crema la o parte și în alt bol mixați untul la viteză mare. După ce ați obținut o masă omogenă, treptat adăugați laptele condensat. Mixați bine astfel încât să obțineți o cremă densă. Adăugați compoziția obținută la crema din frișcă și mixați bine. Apoi adăugați colorantul alimentar, mixați din nou, pentru ca culoarea să fie uniformă. După ce ați finisat de făcut crema pentru decor, o puneți pe tort și nivelați.
  5. Serviți cu plăcere!

0 comments