Fara batai de cap! Concurentul nr.1 al renumitului desert Tiramisu.

septembrie 10, 2019

Dacă sunteți iubitori de desertul “Tiramisu”, atunci trebuie să încercați măcar odată acest tort. Gustul acestui tort se aseamănă foarte mult cu desertul din pișcoturi și este la fel de gingaș și delicios. Se prepară simplu, din ingrediente simple, iar rezultatul este unul fantastic.

Ingredients for Blat

4 bucăți Ouă
125 g Făină
125 g Zahăr
3 linguri Cacao
8 g Zahăr vanilat
8 g Praf de copt

Ingredients for Cremă

1 l Lapte
1 bucată Gălbenuș de ou
125 g Zahăr
110 g Amidon
10 g Zahăr vanilat
200 g Cremă de brînză

Ingredients for Însiropat

80 ml Cafea solubilă

Ingredients for Decor

1 lingură Cacao

Instructions

  1. Bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până se dublează în volum. Într-un bol amestecați făina cernută cu cacao și praful de copt. Adăugați amestecul de făină peste amestecul de ouă și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Turnați amestecul obținut într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C , pentru 20-25 de minute. Apoi îl scoateți pe un suport de sârmă și îl lăsați să se răcească complet.
  3. Preparați crema: într-un bol amestecați amidonul cu 150 ml de lapte. Turnați cantitatea rămasă de lapte într-o cratiță, adăugați zahărul, zahărul vanilat, amidonul diluat, gălbenușul de ou și amestecați bine cu un tel. Fierbeți la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. Apoi luați de pe foc și lăsați crema la răcit.
  4. După ce crema s-a răcit, adăugați crema de brânză și mixați până obțineți o cremă pufoasă și fină.
  5. Tăiați blatul în 2 foi egale și începeți să asamblați tortul într-un inel detașabil. Puneți un blat de tort pe un platou și îl însiropați cu cafea solubilă. Ungeți blatul cu jumătate de cantitate de cremă și nivelați ușor.
  6. Acoperiți cu al doilea blat de tort, însiropați-l cu cafea solubilă și distribuiți cantitatea rămasă de cremă. Presărați toată suprafața cu cacao și dați tortul la rece pentru minim 6 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments