Fă acasa propriile merdenele cu brânză. Sunt foarte ușor de făcut și mult mai sănătoase!

Preparation time
40 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
3 people
Meal course
Prânz
Posted on
50,00 ml
Unt topit
250,00 ml
Apă
1,00 lingură
Oțet
1,00 lingură
Ulei rafinat
400,00 g
Făină
1,00 linguriță
Sare
1,00 lingură
Lapte
2,00 bucăți
Gălbenușuri de ou
250,00 g
Brânză de vaci
Fă acasa propriile merdenele cu brânză. Sunt foarte ușor de făcut și mult mai sănătoase!

Vă prezentăm cea mai ușoară rețetă de merdenele cu brânză. La prima vedere poate parea un pic de migăleală cu aceste plăcințele, însă vă asigură că le veți face cu mare plăcere. Aluatul este foarte elastic și se lucrează foarte ușor, iar după copt se topește în gură. Preparați în weekend cele mai gustoase merdenele cu brânză.

  1. Puneți într-un bol făina cernută, adăugați ½ linguriță de sare, untul topit, oțetul, uleiul și apa. Amestecați până se omogenizează și se frământă bine. Aluatul obținut îl tăiați în 6 bucăți și lăsați 10 minute la odihnit.
  2. În acest timp pregătiți umplutura amestecând branza cu o priză de sare și un gălbenușul de ou. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire și întindeți amestecul de brânză pe fiecare bucată de aluat.
  3. Împăturiți în formă de merdenea și puneți într-o tavă cu ( dimensiunile 35 x 45 cm). Ungeți bine merdenelele cu un amestec dintr-un gălbenuș și o lingură de lapte. Apoi dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute, până se vor rumeni frumos.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*