Fă acasa propriile merdenele cu brânză. Sunt foarte ușor de făcut și mult mai sănătoase!

iunie 13, 2018

Vă prezentăm cea mai ușoară rețetă de merdenele cu brânză. La prima vedere poate parea un pic de migăleală cu aceste plăcințele, însă vă asigură că le veți face cu mare plăcere. Aluatul este foarte elastic și se lucrează foarte ușor, iar după copt se topește în gură. Preparați în weekend cele mai gustoase merdenele cu brânză.

Ingredients

50 ml Unt topit
250 ml Apă
1 lingură Oțet
1 lingură Ulei rafinat
400 g Făină
1 linguriță Sare
1 lingură Lapte
2 bucăți Gălbenușuri de ou
250 g Brânză de vaci

Instructions

  1. Puneți într-un bol făina cernută, adăugați ½ linguriță de sare, untul topit, oțetul, uleiul și apa. Amestecați până se omogenizează și se frământă bine. Aluatul obținut îl tăiați în 6 bucăți și lăsați 10 minute la odihnit.
  2. În acest timp pregătiți umplutura amestecând branza cu o priză de sare și un gălbenușul de ou. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire și întindeți amestecul de brânză pe fiecare bucată de aluat.
  3. Împăturiți în formă de merdenea și puneți într-o tavă cu ( dimensiunile 35 x 45 cm). Ungeți bine merdenelele cu un amestec dintr-un gălbenuș și o lingură de lapte. Apoi dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute, până se vor rumeni frumos.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments