Este imposibil să te oprești din mâncat! Lipii cu cartofi și brânză – sunt geniale!

septembrie 5, 2018

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de lipii umplute. Lipiile cu cartofi și brânză completează perfect prânzul: înlocuind pâinea lângă ciorbă sau borș. Noi le preferăm calde cu un pahar de lapte răcoritor. Aceste lipii sunt foarte pufoase și nemaipomenit de gustoase. Încercați aceste lipii măcar o dată!

Ingredients

550 g Făină
400 ml Lapte
90 g Unt
10 g Zahăr
7 g Drojdie uscată
2 lingurițe Sare
4 bucăți Cartofi
300 g Cașcaval suluguni/ Cașcaval
2 linguri Ulei rafinat
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Într-un bol adânc turnați laptele călduț, adăugați drojdia, zahărul, 1 lingură de făină (10 g), amestecați bine și lăsați pentru 10 minute. Apoi adăugați 540 g de făină, 1 linguriță rasă de sare, 50 g de unt topit și frământați un aluatul.
  2. Acesta va fi lipicios, iată de ce, la sfârșitul procesului de frământare, ungeți mâinile cu ulei și continuați să frământați, până compoziția se desprinde de pereții vasului.Ungeți pereții vasului cu ulei, puneți aluatul și dați vasul pentru 40 de minute la loc cald. Apoi mai frământați o dată aluatul și lăsați-l să crească timp de 30 de minute.
  3. Între timp, pregătiți umplutura: Curățați cartofii de coajă și îi fierbeți în apă cu sare, până sunt gata. Faceți un piure, în care adăugați cașcavalul dat prin răzătoare. Asezonați cu sare și piper, amestecați bine și împărțiți umplutura în 3 părți egale.
  4. Aluatul la fel îl împărțiți în 3 părți și întindeți din fiecare câte o lipie rotundă. În mijlocul cercului așezați mingea de umplutură, iar marginile aluatului le lipiți, formând un săculeț. Apoi întoarceți turta Înfăinați masa de lucru, și întindeți lipia subțire, cu mâinile.
  5. Ciupiți mijlocul turtei formând o gaură, astfel încât să îndepărtați aerul din interiorul acesteia. Aranjați turta în tava tapetată cu hârtie de copt și le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 10 minute. Apoi măriți temperatura cuptorului până la 230°C și coaceți-le încă timp de 5 minute, până se rumenesc.
  6. Lipiile gata le ungeți cu unt, lăsați-le pentru puțin timp, apoi le puteți servi.
  7. Savurați cu plăcere! Sfat. Dacă veți folosi brânză de vaci, atunci adăugați mai multă sare în umplutură. Aveți grijă ca aluatul să fie pufos – înmuiați mâinile în ulei pentru ca să nu se lipească în timpul frământării – astfel nu va fi nevoie să adăugați prea multă făină. Aceste lipii pot avea orice umplutură: fasole, carne, verdeață și ou. Sperăm să vă placă această rețetă pentru că noi suntem pur și simplu încântați de ea. Încercați să pregătiți lipiile, ingredientele sunt simple și, cu siguranță, le găsiți în frigider.

0 comments