Entrement cu banane, caramel și glazură oglindă- cel mai delicat desert, mai fin și delicios ca acesta nu ai mâncat!

aprilie 18, 2018

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de tort entrement cu blat de brownie cu banane, mousse de ciocolată, insert de banane cu caramel sărat și acoperit cu o glazură oglindă perfectă. Ce poate fi mai bun decât acest desert? Pentru acest tort trebuie un pic de efort, însă vă garantăm că rezultatul este un fantastic. Merită să-l încercați, o să devină preferatul vostru.

Ingredients

240 g Ciocolată neagră
80 g Unt
425 g Zahăr
0,5 linguriță Sare
2 bucăți Ouă
4 bucăți Gălbenușuri de ou
2 bucăți Banane
750 ml Frișcă lichidă 35%
55 g Făină
40 g Cacao
28 g Gelatină
168 ml Apă caldă
200 ml Lapte
100 ml Sirop de zahăr invertit sau sirop de glucoză
40 g Ciocolată albă
3 g Colorant praf auriu (opțional)
20 g Fulgi de migdale

Instructions

 1. Preparați blatul brownie cu banane: topiți la baia de aburi 60 g unt împreună 60 g ciocolată neagră și lăsați 5 minute la răcit. Apoi adăugați ½ banană ruptă în bucăți mici și pasați bine cu un blender vertical.
 2. Într-un bol puneți 75 g zahăr, ¼ linguriță sare, 1 ou și mixați bine până devine o compoziție pufoasă. Adăugați amestecul de ciocolată cu banană la compoziția pufoasă de ouă și amestecați bine cu spatula până la omogenizare. Adăugați făina amestecată cu pudra de cacao și amestecați ușor cu spatula.
 3. Puneți compoziția într-o tavă (cu diametrul de 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 15 minute. Blatul de brownie copt trebuie să aibă mijlocul umed. Lăsați la răcit complet pe un suport de sârmă, apoi decupați un cerc cu diametrul de 18 cm.
 4. Pregătiți caramelul: Într-o crăticioară la foc mediu puneți 100 g zahăr, lăsați la topit până se caramelizează și capătă o culoare frumoasă. Luați de pe foc și adăugați 20 g unt moale, amestecați bine, apoi adăugați 80 ml frișcă fierbinte, amestecând în continuu. La final adăugați ¼ linguriță de sare, amestecați și lăsați la răcit 10 minute.
 5. Tăiați 1 banană și jumătate în rondele subțiri și puneți-le într-o formă (cu diametrul de 16 cm), tapetată cu folie alimentară. Peste stratul de banane turnați caramelul, nivelați ușor și dați la congelator până este complet înghețat.
 6. Pregătiți mousse-ul de ciocolată: într-o crăticioară puneți 1 ou, 4 gălbenușuri, 130 g zahăr și amestecați până devine o compoziție omogenă. Adăugați treptat laptele fierbinte, amestecând continuu, amestecați până se topește zahărul. Puneți la foc mic și amestecați continuu până se îngroașă.
 7. Luați de pe foc și adăugați 20 g gelatină deshidratată ( în 120 ml apă rece), 180 g ciocolată neagră topită și amestecați foarte bine. Dați compoziția prin sită și lăsați la răcit la temperatura camerei. Într-un bol înăpător bateți 500 ml frișcă lichidă până devine fermă, apoi adăugați frișca bătută la compoziția de de ciocolată cu gelatină și amestecați foarte bine cu spatula.
 8. Asamblați tortul entrement: pregătiți o formă detașabilă (cu diametrul de 20 cm) tapetată cu folie de plastic alimentară, tortul va fi asamblat de sus în jos. Turnați în formă jumătate de cantitate de mousse de ciocolată și nivelați bine. Puneți stratul înghețat de banane și caramel și apăsați ușor să intre in mousse.
 9. Turnați restul de mousse, nivelați bine și puneți blatul de brownie, apăsați ușor cu degetele până intră complet în cremă. Întindeți surplusul de cremă peste blat și dați la congelator pentru 8 ore.
 10. Între timp pregătiți glazura oglindă: într-o crăticioară puneți 120 g zahăr, 100 g sirop invertit, puneți la foc mic și fierbeți până devine compoziția ușor maronie. Luați de pe foc și adăugați 150 ml frișcă fierbinte în fir subțire, amestecând continuu, apoi lăsați la răcit 5 minute.
 11. Apoi adăugați ciocolata albă topită și 8 g gelatină deshidratată (în 48 ml apă rece), amestecați rapid. Puneți compoziția într-un vas (la dorință puteți adăuga colorant praf auriu) și pasați bine cu blenderul vertical, la viteză mică, pentru a scoate bulele de aer. Treceți glazura prin sită, puneți într-un recipient, acoperiți cu folie de plastic alimentară și dați la frigider pentru 8 ore.
 12. Încălziți glazura la baia de aburi, până la temperatura de 42°C, o pasați încă o dată cu blenderul și o treceți prin sită. Scoateți tortul din formă, îl puneți pe un suport și turnați glazura. Luați excesul de glazură cu o spatulă sau cu un cuțit. Lăsați 5 minute, apoi îl treceți pe un platou și îl decorați cu fulgi de migdale. Dați la frigider pentru 3-4 ore, până se dezgheață.
 13. Savurați cu plăcere!

0 comments