Eclere false – fara coacere. Cea mai reusita reteta!

august 28, 2020

Un desert rafinat și delicios care include niște eclere false este mereu binevenit când îți dorești un moment de relaxare. Eclerele false care stârnesc curiozitatea sunt doar niște pișcoturi însiropate în lapte și care creează imaginea unor eclere. Acestă prăjitură este constituită din primul strat cu pișcoturi, al 2-lea strat dintr-o budincă cremoasă cu gust de vanilie, al 3-lea strat este alcătuit din frișcă bătută și următorul strat din pișcoturi, care au rolul eclerelor. La final totul este acoperit cu o glazură din ciocolată, care îi oferă prăjiturii un aspect îngrijit. Acest desert se prepară fără coacere, dar veți rămâne plăcut surprinși de rezultat.

Ingredients

14 bucăți Pișcoturi
80 g Praf de budincă cu gust de vanilie
700 ml Lapte
250 ml Frișcă
150 g Ciocolată neagră
150 ml Lapte

Instructions

  1. Însiropați 7 pișcoturi în lapte și le aranjați pe fundul tăvii de copt (cu dimensiunile de 22 x 10 cm) tapetată cu folie alimentară. Puneți laptele într-o cratiță pe foc și adăugați praful de budincă. Lăsați budinca să fiarbă și apoi luați de pe foc. Dați budinca la rece pentru 5 min. Turnați budinca peste pișcoturi și nivelați. Dați la rece pentru 15 min.
  2. Într-un bol bateți bine frișca și o puneți peste budincă. Puneți deasupra încă 7 pișcoturi. Puneți ciocolata neagră într-un bol și adăugați laptele cald. Amestecați bine până se topește ciocolata. Turnați glazura de ciocolată peste pișcoturi. Dați la rece pentru 25 min.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments