Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – desert nemaipomenit de gustos, preferat de oricine!

iulie 13, 2017

O nouă zi, o nouă rețetă! Cerințele pentru ceva dulce sunt în top și iată o idee grozavă a eclerelor din vanilie. Cele pe care le iei din cofetărie pot arăta bine, însă numai dacă faci eclere de casă poți fi sigur în prospețimea lor. Cu această rețetă veți obține niște eclere delicioase și umplute cu cremă fină.

Ingredients

125 g Făină
580 ml Lapte
100 ml Apă
80 g Zahăr
0.5 linguriță Sare
95 g Unt
4 bucăți Ouă
2 linguri Esență de vanilie
4 bucăți Gălbenușe de ou
40 g Amidon de porumb
200 g Ciocolată neagră
155 ml Frișcă

Instructions

  1. Într-un bol amestecați gălbenușurile cu 70 g. zahăr până se topește zahărul. Încorporați amidonul de porumb.
  2. Turnați 480 ml. lapte într-o cratiță și aduceți la fierbere. Turnați aproximativ o treime din laptele fiert peste amestecul din gălbenușuri. Puneți întreg amestecul în cratiță peste laptele rămas. Aduceți la fierbere amestecul, amestecând în continuu pînă se îngroașă cremă.
  3. Turnați esența de vanilie, încorporați 15 g. unt și lăsați crema să se răcească.
  4. Într-o cratiță turnați 100 ml. lapte, 100 ml. apă, sare, 10 g. zahăr și 80 g. unt. Aduceți amestecul la fierbere și luați cratița de pe foc.
  5. Treptat adăugați făina și amestecați până se omogenizează. Întoarceți cratița la foc mic și mai gătiți 2 minute pentru a scoate umezeala din aluat. Luați amestecul de pe foc și adăugați trepat ouăle amestecând până devine omogen.
  6. Cu o punga pentru ornat formați benzi de 4-5 cm pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Presărați cu zahăr pudră eclerele. Coaceți eclerele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute. Primele 10 minute coaceți eclerele cu ușa închisă, restul 30 minute deschideți ușor ușa cuptorului,folosind o lingură de lemn, până culoarea eclerelor devine aurie.
  7. Scoateți prăjiturile din cuptor, înțepați-le cu o scobitoare pentru a elibera aburul și lăsați-le să se răcească. Cu o pungă decorativă cu vârf simplu de 5-6 mm umpleți eclerele cu crema de vanilie.
  8. Într-o cratiță, la foc mic, turnați frișca și lăsați-o să se încălzească. Turnați frișca peste ciocolata mărunțită și amestecați.
  9. Înmuiați vârfurile eclerului în ciocolată.
  10. Savurați cu plăcere!

0 comments