Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – desert nemaipomenit de gustos, preferat de oricine!

Preparation time
70 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
125,00 g
Făină
580,00 ml
Lapte
100,00 ml
Apă
80,00 g
Zahăr
0,50 linguriță
Sare
95,00 g
Unt
4,00 bucăți
Ouă
2,00 linguri
Esență de vanilie
4,00 bucăți
Gălbenușe de ou
40,00 g
Amidon de porumb
200,00 g
Ciocolată neagră
155,00 ml
Frișcă
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – desert nemaipomenit de gustos, preferat de oricine!

O nouă zi, o nouă rețetă! Cerințele pentru ceva dulce sunt în top și iată o idee grozavă a eclerelor din vanilie. Cele pe care le iei din cofetărie pot arăta bine, însă numai dacă faci eclere de casă poți fi sigur în prospețimea lor. Cu această rețetă veți obține niște eclere delicioase și umplute cu cremă fină.

  1. Într-un bol amestecați gălbenușurile cu 70 g. zahăr până se topește zahărul. Încorporați amidonul de porumb.
  2. Turnați 480 ml. lapte într-o cratiță și aduceți la fierbere. Turnați aproximativ o treime din laptele fiert peste amestecul din gălbenușuri. Puneți întreg amestecul în cratiță peste laptele rămas. Aduceți la fierbere amestecul, amestecând în continuu pînă se îngroașă cremă.
  3. Turnați esența de vanilie, încorporați 15 g. unt și lăsați crema să se răcească.
  4. Într-o cratiță turnați 100 ml. lapte, 100 ml. apă, sare, 10 g. zahăr și 80 g. unt. Aduceți amestecul la fierbere și luați cratița de pe foc.
  5. Treptat adăugați făina și amestecați până se omogenizează. Întoarceți cratița la foc mic și mai gătiți 2 minute pentru a scoate umezeala din aluat. Luați amestecul de pe foc și adăugați trepat ouăle amestecând până devine omogen.
  6. Cu o punga pentru ornat formați benzi de 4-5 cm pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Presărați cu zahăr pudră eclerele. Coaceți eclerele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 40 minute. Primele 10 minute coaceți eclerele cu ușa închisă, restul 30 minute deschideți ușor ușa cuptorului,folosind o lingură de lemn, până culoarea eclerelor devine aurie.
  7. Scoateți prăjiturile din cuptor, înțepați-le cu o scobitoare pentru a elibera aburul și lăsați-le să se răcească. Cu o pungă decorativă cu vârf simplu de 5-6 mm umpleți eclerele cu crema de vanilie.
  8. Într-o cratiță, la foc mic, turnați frișca și lăsați-o să se încălzească. Turnați frișca peste ciocolata mărunțită și amestecați.
  9. Înmuiați vârfurile eclerului în ciocolată.
  10. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*