E prima data cand prepar aceasta paine de casa, dar cu siguranta ca nu e ultima!

ianuarie 14, 2020

Nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru a coace cea mai bună pâine. Este suficient să cunoașteți rețeta perfectă! Pâinea cu unt și usturoi făcută după această rețetă se primește aromată, pufoasă și foarte gustoasă. Atât de bună, încât o puteți mânca ca atare deși o puteți combina cu orice mâncare preferată. Vă recomandăm să faceți deodată porție dublă, deoarece se va termina într-o clipă.

Ingredients

180 g Făină
1 linguriță Sare
25 g Zahăr
4 g Drojdie uscată
100 ml Lapte călduț
1 bucată Ou

Ingredients for Uns

25 g Unt
4 Fire Ceapă verde
2 bucăți Căței usturoi
1 linguriță Praf de usturoi
40 g Cașcaval Cheddar

Instructions

  1. Amestecați 180 g de făină cu 3 g de sare, 25 g de zahăr, 4 g de drojdie uscată, 100 ml de lapte cald și un ou, amestecați ingredientele timp de 5 minute, până când obțineți un aluat moale și omogen. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul la dospit pentru 20 minute. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământați foarte bine.
  2. Cu sucitorul de bucătărie întindeți din aluat o foaie de cca 1 cm grosime. Ungeți o jumătate din foaie cu amestecul de unt și usturoi. Îndoiți aluatul în jumătate pentru a acoperi pasta de usturoi. Rulați aluatul, presărați-l cu puțină făină și modelați un rulou cu o formă îngrijită. Împărțiți aluatul în 6 bucăți egale. Puneți rulourile în tava de copt (cu diametrul 8 cm). Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l pentru 35-45 minute la dospit. Presărați deasupra cu câteva felii de cașcaval Cheddar și puțină ceapă verde tocată mărunt. Coaceți pâinicile cu usturoi în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 minute;
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments