Dupa ce am gustat aceasta prajitura, am inceput sa iubesc si mai mult capsunile

septembrie 19, 2020

Prăjiturile preparate acasă mereu vor fi mai gustoase și mai sănătoase. Fie că aveți o aniversare, un weekend cu familia sau o zi oricare alta, prăjitura cu căpșuni este o alegere excelentă. Cu  o notă de cacao, un blat cât se poate de pufos și o cremă delicată de ciocolată, acest desert va fi îndrăgit din prima. Pentru un aspect și mai frumos, prăjitura este decorată cu fistic, frunze de mentă și căpșuni. Această prăjitură va cuceri inima oricui

Ingredients for Blat

3 bucăți Ouă
80 g Zahăr
8 g Zahăr vanilat
150 ml Lapte
80 ml Ulei vegetal
320 g Făină
50 g Cacao
10 g Praf de copt
100 ml Lapte

Ingredients for Cremă

150 ml Lapte
80 g Amidon de porumb
100 g Zahăr
30 g Cacao
1 l Lapte
40 g Unt
8 g Zahăr vanilat
80 g Ciocolată cu lapte

Ingredients for Decor

150 g Fistic
9 bucăți Frunze Menta
9 bucăți Căpșuni

Instructions

  1. Pentru blat: într-un bol puneţi ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi mixaţi bine. Încorporați laptele și uleiul vegetal. Cerneți deasupra făina, cacao și praful copt. Amestecați bine toată compoziția cu o spatulă. Ungeți tava de copt (cu dimensiunile de 22 x 20 cm) cu ulei vegetal și turnați compoziția obținută pentru aluat în tavă. Dați la cuptor pentru 20 min la 180℃. Însiropați blatul cu 100 ml de lapte.
  2. Între timp pregătiți crema: puneți într-o tigaie pe foc amidonul de porumb, zahărul, cacao și 1 l de lapte. Amestecați bine cu un tel și lăsați să ajungă la punctul de fierbere. Adăugați unt, ciocolată și zahăr vailat. Întindeți crema obținută peste blatul însiropat cu lapte. NIvelați și presărați deasupra biscuiții cu cacao măcinați. Dați prăjitura la frigider pentru 2 h. Decorați prăjitura cu fistic, frunze de mentă și căpșuni.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments