Dovlecei la cuptor cu sos de roșii – o mâncare ușoară cu aromă proaspătă și condimentată !

Preparation time
85 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
3,00 bucăți
Roșii
1,00 bucată
Roșie galbenă
4,00 bucăți
Dovlecei
1,00 bucată
Ceapă roșie
1,00 bucată
Lămâi
4,00 bucăți
Căței usturoi
1,00 legătură
Sare
0,30 linguriță
Piper negru măcinat
0,20 linguriță
Oregano
Dovlecei la cuptor cu sos de roșii – o mâncare ușoară cu aromă proaspătă și condimentată !

Acești dovlecei în sos de roșii la cuptor sunt un fel de gustare caldă, care o puteți servi de minune alături de garnitura preferată. Are o consistență foarte ușoară și proaspătă, dar în același timp și foarte sățioasă. Savurați această mâncare copioasă, aromată și inedită în sânul familiei la o cină obișnuită.

  1. Într-o strecurătoare puneți dovleceii tăiați felii și asezonați-i bine cu sare. Lăsați-i timp de 15-20 de minute să lase zeamă.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți ușor ceapa tăiată mărunt și usturoiul pisat, apoi adăugați toate roșiile tăiate cubulețe. Aduceți compoziția la fierbere, apoi asezonați cu sare, piper și oregano.
  3. Aranjați un strat de dovlecei într-o tavă din ceramică (diametrul 24 cm) unsă cu ulei, apoi adăugați câteva linguri din sosul preparat mai devreme. Astfel repetați procedura, până se umple tava. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 50-60 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*