Doar o mișcare și gogoașele sunt gata – cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă!

noiembrie 1, 2018

Vă prezentăm o rețetă de gogoși pufoase. Sunt atât de fine, aromate și foarte delicioase, încât se topesc în gură. Am făcut o porție și fetița mea le-a mâncat în doi timpi și trei mișcări, încât a trebuit să mai fac încă o porție în aceeași zi. Aceste gogoși le puteți umple cu ciocolată, lapte condensat sau să le savurați simple cu miere.

Ingredients

450 g Făină
5 g Drojdie uscată
230 ml Lapte
50 ml Unt topit
3 linguri Zahăr
10 g Zahăr vanilat
2 linguri Zahăr pudră
500 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Într-un bol puneți oul, adăugați zahărul, zahărul vanilat, untul topit, laptele cald, drojdia uscată și amestecați foarte bine. Adăugați făina și frământați un aluat elastic și molcuț. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit 1 oră.
  2. După ce a dospit, întindeți aluatul pe masa pudrată cu făină într-o foaie cu grosimea de 1 cm. Decupați rondele cu o formă specială cu dimensiunea de 6 cm diametru, (sau un pahar cu marginile subțiri). Lăsați gogoșile la crescut la loc cald, pentru încă 30 de minute.
  3. Încingeți bine uleiul într-o cratiță, puneți câteva gogoși în uleiul fierbinte și dați focul mic. Când se rumenesc le întoarceți și pe partea cealaltă, iar când devin aurii le scoateți pe șervețele absorbante, le scuturați ușor, le puneți într-un bol și le presărați cu zahăr pudră cât sunt încă fierbinți.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments