Doar baga ciresele in aluat. Reteta CLASICA!

august 26, 2020

Amatorii de cireșe în prăjituri trebuie numaidecât să încerce această rețetă. Este cea mai bună prăjitură cu cireșe, datorită blatului moale, pufos și aerat, cu o aromă fină de ciocolată, care se datorează adaosului de ciocolată rasă în componența aluatului. Cu ajutorul acestei rețete îți poți impresiona ușor prietenii sau familia cu un desert pe care îl poți prepara oricând dorești. De altfel, nu trebuie să ai motiv ca să-l pregătești, este perfect pentru orice ocazii și orice anotimp. Este genul de prăjitură de care nu te mai saturi. 

Ingredients

700 g Cireșe
300 g Unt moale
200 g Zahăr
4 bucăți Ouă
300 g Făină
1 linguriță Praf de copt
1 linguriță Zahăr vanilat
100 g Ciocolată cu lapte
200 ml Frișcă
200 g Ciocolată neagră
20 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. Puneți untul moale într-un bol. Adăugați zahăr, zahăr vanilat și mixați bine. Adăugați ouăle, unul câte unul și mixați după fiecare. Cerneți deasupra făina împreună cu praful de copt. Adăugați frișca și mixați toată compoziția. Adăugați cireșe din compot, ciocolata rasă și amestecați cu spatula.Transferați compoziția obțonută în tava (cu dimensiunile de 32 x 22 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați, și dați la cuptor pentru 30 min la 175℃.
  2. Pregătiți glazura: puneți ciocolata neagră într-un bol. Adăugați ulei și dați la cuptorul cu microunde pentru 5 min. Turnați glazura peste chec și apoi îl dați la frigider pentru 20 min.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments