Din doar 4 ingrediente prepar un desert revigorant pentru zilele toride!

august 13, 2020

Rețeta pentru un desert rece din jeleu cu gust de portocală și presărat cu fulgi de cocos. Acesta nu este un jeleu obișnuit preparat din jeleu praf, dar unul deosebit, obținut din ingrediente naturale. Primul strat este din jeleu alb, din lapte, cu aromă de portocală. Al 2-lea strat este obținut din suc de portocală și are o culoare superbă fără coloranți alimentari. Se prepară foarte ușor și rapid, iar în ceea ce privește gustul, nu îl veți uita niciodată.

Ingredients for I Strat

1 l Lapte
4 linguri Amidon
4 linguri Zahăr
1 lingură Coajă de portocală
2 linguri Suc de portocală

Ingredients for II Strat

500 ml Suc de portocale
2 linguri Amidon

Ingredients for Decor

150 g Fulgi de cocos

Instructions

  1. Într-o cratiță puneți 4 căni de lapte, 4 linguri de amidon, 4 linguri de zahăr, 1 lingură de coajă de portocală rasă și 2-3 linguri de suc de portocale. Puneți amestecul pe foc și amestecați continuu cu telul până începe să fiarbă. Trebuie să obțineți o consistență cremoasă, pe care atunci când începe să fiarbă trebuie să o lăsați timp de 2 min pe foc. Puneți amestecul într-o tavă cu dimensiunile de 19 x 25 cm (sau puteți să-l repartizați în formele pentru jeleu).
  2. Pentru al 2-lea strat este necesar să puneți pe foc un amestec din 500 ml de suc de portocale și 4 linguri de amidon, pe care trebuie să-l amestecați continuu cu telul. Când începe să fiarbă, lăsați amestecul pe foc doar 2 minute. Turnați amestecul oranj peste cel alb și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Apoi dați-l la frigider pentru 3 h. Decorați desertul cu fulgi de cocos.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments