Din doar 2 mere am preparat cea mai gustoasa tarta

august 29, 2020

Rețeta pentru tarta originală cu mere o găsiți doar aici. Este realizată cu o tehnică simplă, dar care va da un rezultat profesional. Această tartă cu mere este perfectă atunci când ai nevoie de un desert sănătos, merele fiind bogate în vitamine, dar nu în ultimul rând și delicios. Desertul arată superb, cu un decor din felii de mere care se potrivește perfect la o masă festivă. Aromată, cu  un gust divin și un aspect de sărbătoare, nu va lăsa indiferent pe nimeni

Ingredients

250 g Făină
125 g Unt
50 g Zahăr pudră
1 bucată Ou
500 g Cremă de vanilie
2 bucăți Mere
50 g Gem de piersici

Instructions

  1. Într-un bol amestecați untul cu zahărul pudră. Adăugați făină și amestecați din nou. După ce ați obținut o compoziție sfărâmicioasă adăugați ouăle. Frământați bine aluatul obținut. Acoperiți cu o folie alimentară și dați la rece pentru 15 min. Transferați aluatul pe masa de lucru și cu ajutorul unui sucitor, îl întindeți într-o foaie de aluat cu grosimea cca 4 mm. Aranjați aluatul pe forma cu diametrul de 20 cm. Tapetați bine marginile. Cu ajutorul unei furculițe, faceți găuri mici în aluat. Puneți 500 g de cremă de vanilie în tavă, peste blat și nivelați bine.
  2. Decojiți merele circular, astfel încât să puneți forma niște flori din coaja de măr. Tăiați merele în jumătate, scoateți miezul și le feliați în felii subțiri. Aranjați circular feliile de măr peste cremă. Rulați o coajă de la măr în formă de floare. Puneți floare în centru și pe lângă ea aranjați feliile de măr care au rămas. Presărați deasupra cu zahăr și dați la cuptor pentru 45 min la 180℃. La final ungeți cu gem de piersici și opțional puteți decora cu fulgi de migdale.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments