Dieta devine o amintire dupa prima inghititura!

octombrie 23, 2019

Pentru desertul de weekend este foarte binevenit un deliciu cu caramel.
O prăjitură, așa cum zice și titlul, de un mare deliciu.Toate ingredientele se combină perfect și abia doriți  să o savurați.
Prăjitură deliciu cu caramel este atât de bună încât nu te poți opri din mâncat și se prepara foarte simplu.

Ingredients for Blat

200 g Făină
4 bucăți Ouă
140 g Zahăr
10 g Zahăr vanilat
10 g Praf de copt

Ingredients for Sirop pentru blat

150 ml Lapte
100 ml Frișcă lichidă 33%
50 g Zahăr pudră

Ingredients for Caramel

100 g Zahăr
30 g Unt
150 ml Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Cremă

150 ml Lapte
1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă

Instructions

  1. Ouăle mixațile împreună cu zahărul până depine o masă pufoasă; Peste făină turnați praf de copt, zahărul vanilat și încorporați bine ingredientele, apoi cernețile în compoziția din ouă și zahăr, cu ajutorul unei spatule încorporați bine făina până obțineți o consistență omogenă.
  2. Într-o tava cu dimensiunile 23x35 cm, unsă cu făină turnați masa obținută, și dați-o la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 15 minute; Pentru însiroparea blatului, puneți laptele rece într-un bol, turnați frișca lichidă și zahărul pudră, amestecați cu un tel până se descompune zahărul.
  3. Crema o preparați înainte de caramel , pentru că trebuie să stea la frigider 15 minute, în laptele fiert și răcit adăugați praful de spumă și mixați până crema devine ca o bezea, din crema preparată să lăsați ¼ pentru decor.
  4. Într-o cratiță puteți zahărul la foc mic , amestecați periodic, după ce sa descompus , puneți untul și amestecați continuu , la final adăugați frișca , luați cratița de la foc și lăsați să se răcească până la temperatura camerei.
  5. După ce blatul sa copt, cu ajutorul unei scobitoare faceți gaure mici în el, și adăugați siropul preparat anterior pe toată suprafața, după care puneți crema și uniformizați pe suprafața blatului, puteți la frigider 20 minute pentru a se întări crema apoi turnați caramelul preparat; Crema care ați lăsat-o anterior o puneți într-un poș cu dui și faceți linii pe caramel , apoi le uniți în parte opusă cu ajutorul unei scobitoare.
  6. Savurați cu plăcere.

0 comments