Desertul exotic de care nu ma mai satur. Atat de simplu si de gustos

august 29, 2020

Un desert spiralat delicios, aromat, cu aspect exotic la tigaie care se prepară foarte simplu și ușor. Este mult mai delicios decât pare, destul de arătos și foarte crocant. Are un aspect destul de neobișnui, fiind gătit în formă de spirală. Desertul se asamblează în această formă cu ajutorul unui sac de patiserie, direct în tigaia cu ulei încins. Adăugător puteți asambla și niște biscuiți, oricât de simpli. În ceea ce privește gustul, cu siguranță nu îl veți uita. S-ar putea ca copii să îndrăgească mai mult acest desert spiralat.

Ingredients

200 ml Lapte
200 ml Chefir
100 ml Ulei rafinat
2 bucăți Ouă
1 linguriță Sare
1 linguriță Esență de vanilie
1 linguriță Zahăr vanilat
2 linguri Crupa de griș
300 g Făină
300 ml Apă
1/2 bucată Lămâie
120 g Zahăr

Instructions

  1. Puneți chefirul într-un bol. Adăugați laptele, uleiul, și ouăle. Amestecați bine cu un tel și adăugați sare, esența de vanilie, zahărul vanilat, griș și făină. Amestecați bine până obțineți un aluat moale și lipicios. Puneți aluatul obținut într-un sac de patiserie. Puneți 500 ml de ulei la încins într-o tigaie. După ce s-a înfierbântat bine, formați o spirală din aluat de mărimea fundului tăgăii, cu ajutorul sacului de patiserie. Prăjiți bine pe ambele părți. Puteți forma și niște biscuiți mici, simpli.
  2. Puneți 300 ml de apă într-o cratiță pe foc, adăugați sucul de la o jumătate de lămâie, zahărul și lăsați să ajungă la punctul de fierbere, apoi luați de pe foc. Scoateți spirala din tigaie și o transferați într-un vas cu amestecul anterior, o treceți puțin prin amestec și o scoateți. La fel procedați și cu biscuiții.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments