Descoperim secretele de pregătire a piftiei. De acum înainte cu siguranță se va prinde!

iulie 9, 2018

O masă de sărbătoare fără piftie sau răcituri, cum i se mai spune, este greu de imaginat. E un fel de mâncare tradițională care, dacă e pregătită bine, este gustoasă și chiar folositoare! În particular e vorba de cei care au probleme cu oasele, articulațiile, pielea sau vederea. Oaspeții cu siguranță vor rămâne uimiți de gustul gingaș al piftiei și de originalitatea formei, nu ezitați să le dați și lor această rețetă minunată!

Ingredients

1 bucată picior de porc
1 bucată răsol de porc
400 g Piept de vită
1 bucată Morcov
1 bucată Ceapă
6 Căței Usturoi
1 linguriță Sare
2 bucăți Frunze de dafin
1 linguriță Piper negru boabe
3 bucăți Ouă
3 crenguțe Mărar

Instructions

  1. Puneți toată carnea în apă pentru 2-3 ore, în mod ideal chiar pentru o noapte întreagă. Nu trebuie neglijată această etapă, înmuierea cărnii o va curăți de sânge închegat și va face pielea mai moale. După aceea curățați copitele de murdărie cu un cuțit, iar pieptul tăiați-l în bucăți de dimensiunea dorită.
  2. Puneți toată carnea într-o cratiță în care se toarnă apă (circa 3 l). Nivelul apei trebuie să depăşească nivelul cărnii cu cca. 5-7 cm. Cratița se pune pe foc până când lichidul începe să fiarbă. Atenție, este un moment important! Timp de 5 minute în continuu se va forma spumă care trebuie eliminată cu o lingură.
  3. Micșorați focul la minim, așa încât lichidul să înceteze să fiarbă. Puneți în bulion boabele de piper negru, frunzele de dafin, o linguriță de sare, morcovul, ceapa și 3 căței de usturoi. Morcovul va conferi bucatelor o culoare aurie. În așa stare piftia noastră trebuie să stea 4-5 ore, timp în care periodic trebuie amestecată, dar, atenție, nu adăugați apă!
  4. Opriți focul și scoateți carnea într-un bol, aruncați legumele. Iar în cratița cu bulion puneți 3 căței de usturoi zdrobiți, amestecați bine, apoi treceți-l printr-o pânză curată ca să se strecoare. După ce se răcește carnea, ea poate fi separată de oase și ruptă în bucăți mici.
  5. La această etapă puteți scoate din bulion excesul de grăsime. Pentru aceasta poate fi folosit un șervețel obișnuit: el se înmoaie în bulion și se scoate îndată. Procedura poate fi repetată de mai multe ori cu șervețele curate. Apoi mai adăugați sare și piper după gust, dacă este necesar.
  6. Fierbeți ouăle, apoi lăsați-le să se răcească, curățați-le și le tăiați felii. Pentru a servi piftia într-un mod original, pregătiți niște forme micuțe (cum ar fi formele pentru brioșe). Pe fundul fiecărei forme puneți câte o felie de ou, apoi un strat de bucățele de carne. Deasupra turnați bulionul. Lăsați piftia la răcit în frigider pentru o noapte. Cănd piftia s-a întărit o scoateți din forme și o decorați cu crenguțe de mărar.
  7. Savurați cu plăcere! Ps: Pentru a accentua gustul, ar fi potrivit să adăugați și hrean sau muștar.

0 comments