Deloc plictisitor! Checul cu mere inca poate surprinde!

septembrie 30, 2019

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios cu brânză de vaci și mere. Este un desert fin, ușor și foarte aromat. Datorită texturii sale mai puțin obișnuite, obțineți un desert delicios în straturi, ce îmbină perfect brânza moale cu merele dulci. Este un desert numai bun pentru pentru cei mici, sau pentru un dejun perfect de weekend sau o întâlnire cu prietenii.

Ingredients

700 g Brânză de vaci
2 bucăți Mere
160 g Făină
200 g Griș
10 g Praf de copt
1 linguriță Zahăr vanilat
200 g Zahăr
250 ml Lapte călduț
1 lingură Unt pentru uns tava
1 lingură Zahăr pudră pentru decor

Instructions

  1. Puneți într-un bol făina cernută, adăugați grișul, 100 g de zahăr, praful de copt și amestecați cu telul.
  2. Separat, într-un bol amestecați brânza cu ouăle, 100 g de zahăr și zahărul vanilat. Amestecați bine cu o furculiță până obțineți o cremă fină.
  3. Tapetați cu hârtie de copt și ungeți cu unt o tavă cu diametrul (20 cm). Puneți primul strat ¼ din amestecul de făină, acoperiți toată suprafața tăvii și distribuiți jumătate de cantitate din amestecul de brânză și nivelați.
  4. Urmează al doilea strat din amestecul de făină. Curățați merele de coajă, le înlăturați cotorul și le dați prin răzătoare cu găuri mari. Puneți merele rase peste stratul de făină și nivelați.
  5. Acoperiți cu al treilea strat din amestecul de făină și distribuiți cantitatea rămasă din amestecul de brânză. Iar la final acoperiți cu ultimul strat din amestecul de făină. La final turnați atent laptele fierbinte, înțepați cu furculița și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 55 de minute. Lăsați checul să se răcească complet, apoi îl scoateți din tavă și-l presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments