De astazi prepar cartofii doar asa! Incercati, nu veti regreta

septembrie 12, 2020

Cartofii înveliți în carne și dați la cuptor sunt o cină fantastică care merită încercată. Cartofii mai întâi sunt fierți, și apoi acoperiți cu un amestec de carne tocată, ceapă, mărar, ou și sos de tomate. Întreaga compoziție este dată la cuptor într-o baie de lapte cu smântână și verdeață, totul acoperit de cașcaval ras. Cina perfectă este atunci când ai în farfurie niște cartofi moi și gustoși acoperiți de carne, sub o pieliță elastică și apetisantă de cașcaval topit. Iată în acel moment nu îți mai dorești nimic.

Ingredients

2 l Apă
10 bucăți Cartofi
3 bucăți Frunză de dafin
5 g Piper negru boabe
550 g Carne tocată
1 bucată Ouă
1 bucată Ceapă
3 linguri Sos de roșii
35 g Mărar
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
100 ml Lapte
2 linguri Smântână
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
5 g Boia de ardei dulce
35 g Mărar

Instructions

  1. Fierbeți cartofii împreună cu 3 frunze de dafin și piper negru boabe.
  2. Puneți carnea tocată într-un bol. Adăugați ou, sos de tomate, ceapă, mărar verde tocat, piper negru, sare și amestecați bine. Luați prima bucată din amestecul de carne și înveliți un cartof fiert cu ea. Cartoful trebuie să fie bine acoperit cu carne. Procedați la fel cu ceilalți cartofi, cu excepția 1-2. Transferați chiftelele obținute în tava de copt (cu diametrul de 25 cm) unsă cu ulei. Puneți cartofii rămași în tavă lângă chiftele.
  3. Într-un bol puneți lapte, smântână, piper negru, sare, mărar tocat și boia dulce. Amestecați bine cu un tel. Turnați amestecul obținut în tavă și presărați deasupra cașcavalul ras. Acoperiți cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptor pentru 35 min la 180°C. Scoateți tava din cuptor, îndepărtați folia de aluminiu și mai dați la cuptor pentru încă 15 min.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments