De astazi adaug zmeura in toate prajiturile!

august 22, 2020

Un tort cu zmeură, nemaipomenit de delicios care chiar merită încercat. Acest desert racoritor conține 3 straturi: primul strat este un blat foarte moale și pufos, al 2-lea strat este alcătuit dintr-o cremă de brânză, foarte fină și delicată, iar al 3-lea strat conține un sos de zmeură care arată ca un jeleu în care puteți observa zmeura, care în această rețetă se poate numi vedeta tortului. Vă recomandăm cu mare încredere să încercați această rețetă, mai ales când e sezonul zmeurei.

Ingredients for Blat

2 bucăți Ouă
150 g Zahăr
65 ml Ulei rafinat
85 ml Apă
150 g Făină
5 g Esență de vanilie

Ingredients for Cremă

600 g Cremă de brânză Philadelphia
500 ml Lapte
3 Pliculețe Praf de budincă cu gust de vanilie
225 g Zahăr

Ingredients for Sos zmeură

600 ml Dulceață de zmeură
500 g Zmeură
50 g Zahăr
50 g Amidon de porumb

Instructions

  1. Puneți într-un bol ouăle și zahărul și amestecați cu un tel. Treptat adăugați uleiul, apa și esența de vanilie, amestecând după fiecare. Apoi încorporați și făina. După ce ați obținut o masă omogenă, transferați compoziția într-un inel detașabil cu diametrul de 26 cm, tapetat cu hârtie de copt. Dați la cuptorul preîncălzit la 150℃ timp de 25-30 min.
  2. Între timp pregătiți crema: puneți într-o cratiță crema de brânză, ⅓ din lapte și zahărul și amestecați cu un tel. După ce ați obținut o masă cremoasă, adăugați laptele rămas. Treptat încorporați praful de budincă. Dați la fiert la foc mic, amestecând continuu până la punctul de fierbere, apoi luați crema de pe foc.
  3. Așezați inelul detașabil în jurul blatului și turnați crema peste blat. Nivelați și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi dați la frigider pentru 1 h.
  4. Între timp pregătiți sosul de zmeură: turnați sucul de zmeură într-o cratiță, adăugați zahărul, amidonul de porumb și amestecați. Dați amestecul pe foc și amestecați până devine cremos, apoi adăugați zmeura, amestecați și luați de pe foc. Turnați compoziția obținută peste crema de pe tort și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Apoi dați tortul la frigider pentru cel puțin 2 h.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments