Cum să faci un cheeseburger perfect! Rețetă originală de la un bucătar american!

ianuarie 15, 2019

Vă plac foarte mult cheeseburgerii, dar nu știți cum să-i pregătiți gustoși? Noi vă prezentăm o rețetă perfectă de cheeseburgeri, dezvăluită de un bucătar american. Respectați modul de preparare și veți obține un cheeseburger perfect și nemaipomenit de delicios. Acești cheeseburgeri merg de minune cu niște cartofi pai sau niște ardei iuți.

Ingredients

500 g Carne tocată de vită
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
8 bucăți Felii brânză cheddar
3 linguri Apă
4 bucăți Chifle de hamburger (cu semințe de susan)
40 g Unt moale
300 g Salată iceberg
2 bucăți Roșii
3 bucăți Castraveți murați
1 bucată Ceapă roșie
4 linguri Ketchup
4 linguri Sos de muștar

Instructions

  1. Înfierbântați bine tigaia la foc mediu. Între timp faceți din carnea tocată 4 bile pentru cheeseburger cu grosimea de circa 1,5 -2 cm și diametrul de 8 cm. Presărați pe ambele părți cu sare, piper negru și puneți-le în tigaia înfierbântată fără ulei (grăsimea se va îndepărta și veți avea un burger mai sănătos din grăsimea naturală din interiorul burgerului).
  2. Gătiți pe o parte până se rumenește, apoi pe alta. Adăugați pe fiecare bilă de carne câte 2 felii de brânză cheddar și turnați apa în tigaie, acoperiți imediat cu un capac. Scoateți capacul după 45 de secunde (brânza trebuie să fie topită complet) și scoateți-le pe un platou.
  3. Tăiați ceapa roșie, roșia și castraveții murați în rondele subțiri. Iar varza o tăiați cât mai subțire. Tăiați chiflele în jumătate, ungeți cu unt partea din interior și le prăjiți pe tigaia grill, până se rumenesc.
  4. Asamblați cheeseburger-ul: puneți pe felia de pâine prăjită salată iceberg tocată, chiftelele de carne cu brânza topită, câteva inele de ceapă roșie, 2-3 rondele subțiri de roșii și câteva felii de castraveți murați. La final puneți un strat de sos de muștar, ketchup și acoperiți cu capacul de pâine.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments