Cum să faci acasă cea mai gustoasă shaorma la un preț de 6,46 lei!

aprilie 3, 2018

Vă propunem o rețetă de shaorma ieftină și foarte gustoasă! Suntem siguri că veți îndrăgi această rețetă simplă. Vă îndemnăm să o preparați cât mai curând!

Ingredients

2 bucăți Lipie
2 bucăți Gambe de pui
1 bucată Morcov
200 g Varză
1 bucată Cartof
2 bucăți Castraveți murați
100 g Maioneză
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
4 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Tăiați varza în felii subțiri, morcovul îl dați prin răzătoare mică. Puneți într-un bol varza și morcovul, adăugați sare și amestecați bine și lăsați deoparte. Curățați cartofii de coajă și îi tăiați felii și le puneți la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei, amestecați periodic. Când cartofii sunt prăjiți îi scoateți pe un prosop de bucătărie, pentru a absorbi uleiul.
  2. Gambele de pui le sărați, piperați și le puneți la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le prăjiți pe toate părțile până se rumenesc bine, apoi adăugați 50 ml apă, acoperiți tigaia cu capac și lăsați să se gătească 20 de minute, la foc mic, până sunt gata. Cu ajutorul unei furculițe desprindeți carnea de pe os, apoi o tăiați în felii.
  3. Pe lipia întinsă puneți un strat de varză cu morcov și acoperiți cu un strat subțire de maioneză, apoi urmează carnea, castraveții tăiați felii, ungeți cu un strat subțire de maioneză și puneți ultimul strat cartofii prăjiți. Rulați bine lipia și procedați la fel și cu cealaltă lipie. Puneți bucățile de shaorma într-o tigaie bine încinsă și rumeniți pe ambele părți.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments