Cum să coci un pandișpan fără cuptor? Simplu! Pandișpan de vanilie în cratiță- atât de ușor și foarte delicios!

februarie 19, 2019

Dacă nu aveți cuptor, nu înseamnă că nu vă veți mai bucura de dulciurile de casă. Vă prezentăm o rețetă de pandișpan de vanilie, care nu are nevoie de cuptor. Îl puteți pregăti într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă cu capac, veți rămâne uimiți la cât de pufos și delicios este.

Ingredients

4 bucăți Ouă
125 g Zahăr pudră
125 g Făină
125 ml Unt topit
1/4 linguriță Sare
1 linguriță Praf de copt
1 linguriță Esență de vanilie
10 g Unt pentru uns tava
1 lingură Făină pentru tavă
3 linguri Ulei vegetal

Instructions

  1. Într-un bol spargeți ouăle și le bateți bine până se dublează în volum. Apoi adăugați zahărul pudră și mixați până devin o spumă. Separat într-un bol amestecați făina cernută cu praful de copt și sarea și le adăugați la compoziția de ouă, amestecați bine cu o spatulă până obțineți o compoziție omogenă.
  2. Adăugați la compoziție untul topit, esența de vanilie și amestecați bine cu un tel până se încorporează tot untul. Turnați compoziția într-o tavă cu diametrul (20 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină.
  3. Încălziți bine uleiul în cratiță (sau într-o tigaie adâncă). Apoi puneți în tigaie un suport de fontă (sau un inel de inox) și pe el puneți tava. Acoperiți cratiță cu capac și coaceți checul la foc mic timp de 40- 45 de minute.
  4. Faceți testul cu scobitoarea și dacă iese curată, checul este copt. Lăsați să se răcească apoi îl scoateți din tavă și îl porționați.
  5. Savurați cu plăcere! Notă: Puteți servi checul simplu, sau îl puteți însiropa cu sirop de caramel.

0 comments