Coșulețe din aluat foietaj cu mere- răsfață-ți familia cu cele mai delicioase și apetisante prăjituri!

Preparation time
15 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
3,00 bucăți
Mere
2,00 linguri
Suc de lămâie
4,00 linguri
Zahăr
170,00 g
Fulgi de migdale
800,00 g
Aluat foietaj
30,00 ml
Smântână dulce 10 %
1,00 bucată
Ou
1,00 bucată
Praf de budincă cu gust de vanilie
250,00 ml
Lapte
2,00 linguri
Apă
1,00 lingură
Zahăr pudră
Coșulețe din aluat foietaj cu mere- răsfață-ți familia cu cele mai delicioase și apetisante prăjituri!

Vă propunem o rețetă genială de coșulețe cu mere, sunt foarte delicioase și se prepară uimitor de rapid. Pe cât de ușor se prepară, pe atât de rapid și dispar din farfurie. Trebuie neapărat să le încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă.

  1. Decojiți merele de coajă și le tăiați cuburi, puneți-le într-un bol și adăugați zeama de lămâie, zahărul, fulgii de migdale și amestecați bine. Întindeți aluatul foietaj și îl tăiați în jumătate, prima jumătate de aluat o tăiați în trei fâșii și le ungeți cu smântână. Puneți amestecul de mere pe 1/3 din aluat și ungeți marginile cu apă.
  2. Rulați strâns rulourile și le lipiți prin părți, apoi le tăiați în jumătate. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Puneți jumătățile în forma de brioșe unsă cu unt.
  3. Într-un bol amestecați puneți praful de budincă de vanilie, adăugați laptele și amestecați bine. Turnați lichidul peste coșulețele cu mere și le ungeți cu ou bătut. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 190°C, pentru 25 de minute.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*