Cornulețe fragede cu borș- atât de fine și aromate, încât se topesc în gură! (de post)

februarie 27, 2018

Cornulețele de post cu borș se prepară foarte ușor și sunt pregătite din ingrediente simple pe care le aveți cu toții mereu în bucătărie. Din câteva ingrediente banale la prima vedere, veți obține cele mai fragede și delicioase cornulețe de post!

Ingredients

300 g Făină
135 ml Ulei rafinat
110 ml Borș acru
3 g Sare
3 g Drojdie uscată
5 g Coajă de lămâie
150 g Rahat
150 g Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol mare adăugați uleiul, borșul, sarea, zahărul vanilat, drojdia uscată, coaja rasă de lămâie și amestecați bine cu o lingură. Apoi adăugați făina cernută și amestecați până când aluatul devine omogen. Nu se frământă și nu se amestecă mult, pentru că este vorba de un aluat fraged! Lăsați aluatul la dospit circa 30 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentară.
  2. Împărțiți aluatul în 3 bucăți egale, apoi fiecare bucată o întindeți cu sucitorul între 2 foi de hârtie de copt. Astfel aluatul se întinde uniform și nu se lipește de sucitor. Peste aluatul întins se așează un capac (diametrul 26 cm) și se decupează forma de cerc. Marginile de aluat le păstrați. Atenție! Marginile de aluat NU se frământă! Ele se pun deoparte și la final se compactează ușor și se întind din nou. Dacă le prelucrați prea mult ele se vor întări la copt!
  3. Fiecare cerc îl tăiați în 12 felii și astfel veți obține cornulețe de circa 4 cm. Pe fiecare felie de aluat puneți câte o fâșie de rahat. Cornulețele se rulează de la margine spre centru, înfășurând umplutura cu grijă. Așezați cornulețele în tavă direct pe hârtia de copt. Nu trebuie unse cu nimic pentru că, după coacere, vor fi tăvălite prin zahăr pudră!
  4. Se încinge cuptorul la temperatura de 180°C (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz) și se coc circa 20 de minute. Cornulețele fierbinți le puneți pe un platou mare și le presărați generos cu zahăr pudră, le tăvăliți bine să fie acoperite total cu zahăr pudră. Apoi așezați cornulețele frumos pe un platou curat. După răcire le puteți păstra în cutii închise.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments