Conopidă marinată – un aperitiv rece și delicios, perfect pentru orice garnitură!

Preparation time
50 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Gustare
Posted on
1,00 bucată
Conopidă
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Rădăcină de țelină
0,50 bucată
Ardei gras
4,00 bucăți
Căței usturoi
3,00 bucăți
Frunze de dafin
4,00 boabe
Piper negru boabe
2,50 linguri
Sare
3,00 linguri
Zahăr
50,00 ml
Ulei de masline
100,00 ml
Oțet
2,00 l
Apă
Conopidă marinată – un aperitiv rece și delicios, perfect pentru orice garnitură!

Deseori nu avem idee ce aperitiv mai putem gati pentru garnitura deja preparată. Iată această rețetă este colacul de salvare în așa situații, deoarece se prepară foarte simplu, cu un efort minim și din ingrediente accesibile. Conopida preparată după rețeta dată, va deveni ușor crocantă, extrem de aromată și cu un gust de milioane.

  1. Într-o cratiță cu apa fiartă adăugați sarea, zahărul, boabele de piper negru, frunzele de dafin, cățeii de usturoi, uleiul de măsline și oțetul.
  2. În momentul în care saramura începe a clocoti adăugați deasupra conopida desfăcută. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 1-2 minute.
  3. Apoi luați cratița de pe foc și adăugați ardeiul gras tăiat cuburi, rădăcina de țelină tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare. Acoperiți din nou cu un capac și lăsați să se răcească definitiv la temperatura camerei. După ce s-a răcit bine, dați cratița în frigider pentru 24 de ore să se marineze.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*