Clătite dulci cu brânză de vaci (mule) – un deliciu de nedescris!

iunie 9, 2017

Dimineața ideală începe cu un ceai fierbinte sau o cafea energizantă și o porție bună de clătite dulci cu brânză de vaci. Gustul fin și aroma suavă de vanilie transformă clătitele într-un deliciu atât de irezistibil, încât oricât de sătul ai fi, oricum vei mânca o porție.

Ingredients

400 g Brânză de vaci
4 bucăți Ouă
40 g Stafide
130 g Unt
500 ml Lapte
180 g Făină
100 g Zahăr pudră
0.5 linguriță Sare
5 g Zahăr vanilat

Instructions

  1. Pentru prepararea clătitelor amestecați într-un bol ouăle, 0,25 linguriță sare și 50 g. zahăr pudră. Adăugați făina și amestecați bine să nu se formeze cocoloașe. Treptat turnați laptele, amestecând până aluatul devine un lichid omogen. În final adăugați 50 g. untul topit.
  2. Într-o tigaie (diametrul 26 cm) turnați câte un polonic de amestec și pregătiți clătitele.
  3. Într-un bol amestecați brânza de vaci, stafidele, 0,25 linguriță sare, 50 g. zahăr pudră și zahărul vanilat.
  4. Tăiați în 4 foile de clătite suprapuse. Pe fiecare triunghi obținut puneți câte o linguriță din umplutură cu brânză. Adunați colțurile de prin părți și apoi rulați ușor. Așezați clătitele într-o tavă pentru copt, unsă cu unt. Între fiecare strat de clătite așezat repartizați cele 80 g. unt rămas, tăiat cubulețe. Puneți deasupra o folie de aluminiu.
  5. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 5 minute, apoi scadeți focul la temperatura de 150°C și coaceți clătitele încă 15 minute.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments