Ciulama de pui cu ciuperci – o rețetă clasică din toate timpurile!

Preparation time
55 mins
Cooking time
35 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Cină
Posted on
1,00 bucată
Piept de pui
500,00 g
Ciuperci
400,00 g
Smântână
2,00 linguri
Făină
3,00 linguri
Pătrunjel
1,00 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
300,00 ml
Apă
Ciulama de pui cu ciuperci – o rețetă clasică din toate timpurile!

Această ciulama de pui cu ciuperci este o adevărată operă culinară, care este compusă dintr-un sos extrem de cremos și bucățele fragede de pui și ciuperci. Această combinație de ingrediente îi oferă mâncării un gust excepțional cu o aromă fantastică, pe care nu o poți înlocui cu nimic în lume.

  1. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți pieptul de pui tăiat bucăți mici. Asezonați cu sare și amestecați periodic.
  2. Scoateți pipetul de pui într-o farfurie și tot în aceeași tigaie adăugați încă puțin ulei. Rumeniți ciupercile tăiate felii, până scade toată zeama din ele. Cerneți făina deasupra și amestecați bine, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
  3. Apoi adăugați apa, amestecați și aduceți compoziția la fierbere. În acest sos adăugați pieptul de pui și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Turnați smântâna, asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă timp de incă 5 minute. La final adăugați pătrunjelul tăiat mărunt și luați tigaia de pe foc.
  4. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*