Ciorbă Radauțeană – prânz perfect pentru întreaga familie!

Preparation time
90 mins
Cooking time
70 mins
Difficulty
uşor
Serves
4 people
Meal course
Prânz
Posted on
0,50 bucată
Piept de pui
0,50 bucată
Ardei gras
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Ceapă
1,00 bucată
Rădăcină de țelină
1,00 bucată
Rădăcină de pătrunjel
1,00 linguriță
Sare
3,00 linguri
Pătrunjel
0,50 lingură
Făină
2,00 bucăți
Gălbenușe de ou
200,00 ml
Smântână
2,00 bucăți
Căței usturoi
0,30 linguriță
Piper negru măcinat
1,00 lingură
Oțet
Ciorbă Radauțeană – prânz perfect pentru întreaga familie!

Vă prezentăm o rețetă de ciorbă Radauțeană, care se prepară la fel de simplu ca o ciorbă banală de pui, dar care o să vă suprindă plăcută cu gustul și aroma sa incredibilă. Este o combinație delicioasă de legume și carne de pui, care datorită adaosului de oțet și usturoi își schimbă total gustul. Este un fel de mâncare caldă, care o puteți servi de minune pe masa festivă.

  1. Într-o cratiță puneți carnea tăiată și legumele curățite întregi, apoi adăugați apa atât cât să le acopere generos. Puneți cratița la fiert, strângeți spuma care se formează deasupra. Asezonați cu sare și piper. Lăsați să fiarbă aproximativ o oră la foc mic.
  2. Scoateți carnea și legumele în boluri diferite, apoi tăiați legumele care doriți să le adăugați înapoi în ciorbă și scoateți carnea de pe oase.
  3. Într-un bol amestecați gălbenușurile, smântâna și făina, până se omogenizează. În timp ce amestecați luați câte un polonic din supa fierbinte și turnați încet peste amestec, astfel încorporând 4-5 polonice.
  4. Turnați amestecul de smântână peste supa rămasă în cratiță, apoi adăugați carnea mărunțită, legumele tăiate, usturoiul pisat, oțetul și pătrunjelul tăiat. Puneți cratița din nou pe foc și lăsați ciorba să fiarbă încet timp de 2-3 minute, nu mai mult că se brânzește. Stingeți focul, acoperiți cu un capac și lăsați 10-15 minute să se pătrundă.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*