Ciorbă de văcuță cu legume- toți ai casei vor mai cere o porție!

Preparation time
30 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Prânz
Posted on
500,00 g
Rasol de vită
1,00 bucată
Rădăcină de pătrunjel
2,00 bucăți
Ceapă
0,30 bucată
Rădăcină de țelină
1,00 bucată
Ardei gras
1,00 bucată
Morcov
3,00 linguri
Conservă de roșii cuburi
150,00 g
Mazăre boabe
0,50 bucată
Dovlecel
2,00 bucăți
Cartofi
30,00 ml
Ulei rafinat
4,00 linguri
Pătrunjel
0,50 linguriță
Leustean uscat
0,50 linguriță
Cimbru uscat
2,00 bucăți
Frunză de dafin
Ciorbă de văcuță cu legume- toți ai casei vor mai cere o porție!

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de ciorbă de văcuță cu legume. Este perfectă în orice sezon și puteți pune legume după preferință. Este consistentă, având un raport însemnat de proteine din carne, însă este și foarte bogată în nutrienți datorită legumelor din compoziție.

  1. Rasolul de vită se pune într-o cratiță mare de 4 litri și se toarnă apă cât să-l acopere complet. Puneți pe foc și când începe să fiarbă luați spuma de deasupra. Adăugați rădăcina de pătrunjel, o ceapă, jumătate de ardei gras și 2 frunze de dafin.
  2. Faceți focul mic și lăsați să fiarbă sub capac circa o oră și jumate. Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul de carne. Scoateți carnea și legumele din supă, lăsați puțin să se răcorească. Legumele le aruncați, ele deja și-au dat aroma și tot ce aveau bun în supă.
  3. Carnea se scoate de pe oase și se taie cubulețe medii. Într-o tigaie încălziți bine uleiul, adăugați morcovul tăiat cubulețe și îl căliți 5 minute. Apoi puneți roșiile cubulețe sau pasta de roșii. Amestecați bine, mai căliti încă 3-4 minute și opriți focul.
  4. Apoi pregătiți legumele: tăiați cubulețe țelina, cartofii, 1 ceapă, dovleceii și jumătate de ardei gras. Adăugați carnea cubulețe înapoi în supă, tot acolo puneți morcovul călit cu roșii și toate legumele pregătite, adăugați mazărea verde și amestecați bine. Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 20-25 de minute.
  5. După acest timp reglați ciorba de sare, adăugați pătrunjelul proaspăt tocat, cimbrul și leușteanul uscat. Lăsați 1-2 minute să fiarbă și închideți focul. Lăsați ciorba 10-15 minute să se pătrundă înainte de servire. O puteți servi cu smântână.
  6. Sfat: Opțional se poate drege ciorba cu borș sau zeamă de lămâie. Puteți înlocui mazărea cu fasolea verde. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*