Ciorba de pui a la grec – cu siguranță cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o!

Preparation time
75 mins
Cooking time
65 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
1,00 bucată
Morcov
1,00 bucată
Ceapă mică
1,00 bucată
Rădăcină de pătrunjel
50,00 g
Telină
100,00 ml
Smântână
1,00 linguriță
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
1,00 lingură
Pătrunjel
1,00 bucată
Lămâie
25,00 ml
Ulei rafinat
500,00 g
Carne de pui
2,00 bucăți
Gălbenușe de ou
50,00 ml
Lapte
Ciorba de pui a la grec – cu siguranță cea mai bună ciorbă pe care ai încercat-o!

Ciorba de pui a la grec este o ciorbă delicioasă cu un gust acriu datorită sucului de lămâie. Această rețetă este destul de apreciată, alături de alte tipuri de ciorbă. Dacă aveți poftă de ceva fierbinte și foarte gustos la prânz, atunci vă propunem nemaipomenita ciorbă.

  1. Puneți într-o cratiță carnea de pui tăiată bucăți și turnați apă cât să acopere carnea. Aduceți la fierbere și între timp scoateți spuma.
  2. Decojiți și spălați legumele. Adăugați rădăcina de pătrunjel, ceapa, jumătate de morcov și țelina în cratiță. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de o oră.
  3. După ce a fiert bine amestecul, strecurați supa printr-o sită. Separați supa într-un bol și carnea în alt bol. Scoateți carnea de pe oase.
  4. Puneți într-o cratiță uleiul și jumătate de morcov dat prin răzătoare. Căliți vreo 5 minute, amestecând periodic. Turnați supa peste morcovul călit și aduceți la fierbere. Adăugați bucățile de carne.
  5. Într-un bol amestecați gălbenușurile cu laptele. Adăugați smântâna și amestecați bine. Luați supa de pe foc, și treptat adăugați amestecul de gălbenușuri.
  6. Puneți supa la foc. Stoarceți sucul de lămâie, condimentați cu sare, piper și presărați pătrunjelul tocat. Lăsați până începe să fiarbă și luați-o de pe foc.
  7. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*