Ciorbă de perișoare – alegerea perfectă pentru o mâncare caldă.

iunie 1, 2017

Perișoarele delicioase din carnea fragedă tocată și aroma legumelor proaspete creează cea mai specială ciorbă de sezon. Este mâncarea preferată a celor ce doresc să ia un prânz ușor și în același timp foarte sățios. Îmbinând cantitățile precise de ingrediente veți obține o ciorbă spectacular de delicioasă.

Ingredients

1 bucată
Ceapă mică
2 bucăți
Morcovi
1 bucată
Ardei gras
500 ml
Apă
3 bucăți
Ouă
2 linguri
Griș
2 linguri
Smântână
3 linguri
Pătrunjel
2 lingurițe
Sare
0.5 linguriță
Piper negru măcinat
0.5 linguriță
Borș acru

Instructions

  1. Într-o cratiță cu ulei căliți ceapă, un morcov și ardeiul gras tăiate mărunt. Peste care adăugați apa și o linguriță de sare. Acoperiți cu un capac și aduceți la fierbere amestecul.
  2. Într-un bol amestecați carnea tocată, un ou, un morcov ras, jumătate de linguriță sare, piperul negru, crupa de griș și o lingură de pătrunjel tăiat mărunt, până se omogenizează compoziția.
  3. Puneți perișoarele la fiert în apă cu sare pentru 5 min.
  4. Perișoarele fierte adăugați-le în ciorba de legume și lăsați-le să fiarbă încă puțin pentru a asimila gustul legumelor.
  5. Scoateți 10 linguri de zeamă din ciorbă și lăsați-o un pic să se răcească, peste care adăugați un ou bătut cu smântâna. Turnați compoziția peste ciorba de perișoare, apoi adăugați pătrunjelul tăiat mărunt și borșul acru. Lăsați ciorba să fiarbă timp de 5 minute.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments