Ciorbă de perișoare – alegerea perfectă pentru o mâncare caldă.

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
uşor
Serves
5 people
Meal course
Prânz
Posted on
1,00 bucată
Ceapă mică
2,00 bucăți
Morcovi
1,00 bucată
Ardei gras
500,00 ml
Apă
350,00 g
Carne tocată
3,00 bucăți
Ouă
2,00 linguri
Griș
2,00 linguri
Smântână
3,00 linguri
Pătrunjel
2,00 lingurițe
Sare
0,50 linguriță
Piper negru măcinat
0,50 linguriță
Borș acru
Ciorbă de perișoare – alegerea perfectă pentru o mâncare caldă.

Perișoarele delicioase din carnea fragedă tocată și aroma legumelor proaspete creează cea mai specială ciorbă de sezon. Este mâncarea preferată a celor ce doresc să ia un prânz ușor și în același timp foarte sățios. Îmbinând cantitățile precise de ingrediente veți obține o ciorbă spectacular de delicioasă.

  1. Într-o cratiță cu ulei căliți ceapă, un morcov și ardeiul gras tăiate mărunt. Peste care adăugați apa și o linguriță de sare. Acoperiți cu un capac și aduceți la fierbere amestecul.
  2. Într-un bol amestecați carnea tocată, un ou, un morcov ras, jumătate de linguriță sare, piperul negru, crupa de griș și o lingură de pătrunjel tăiat mărunt, până se omogenizează compoziția.
  3. Puneți perișoarele la fiert în apă cu sare pentru 5 min.
  4. Perișoarele fierte adăugați-le în ciorba de legume și lăsați-le să fiarbă încă puțin pentru a asimila gustul legumelor.
  5. Scoateți 10 linguri de zeamă din ciorbă și lăsați-o un pic să se răcească, peste care adăugați un ou bătut cu smântâna. Turnați compoziția peste ciorba de perișoare, apoi adăugați pătrunjelul tăiat mărunt și borșul acru. Lăsați ciorba să fiarbă timp de 5 minute.
  6. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*