”Chocoflan” – o prăjitură de casă cu ciocolată și cremă de zahăr ars pe placul tuturor

Preparation time
70 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted on
10,00 bucăți
Ouă
425,00 g
Zahăr
850,00 ml
Lapte
1,00 linguriță
Esență de vanilie
100,00 ml
Ulei rafinat
160,00 g
Făină
1,00 linguriță
Praf de copt
2,00 linguri
Cacao
”Chocoflan” – o prăjitură de casă cu ciocolată și cremă de zahăr ars pe placul tuturor

Încercați prăjitura specială “Chocoflan”de care vă veți îndrăgosti imediat, cu o structură interesantă și cu o gamă variată de culori, veți fi încântaţi de alegerea făcută.  Este o rețetă cu ingrediente foarte simple și ușor accesibile. Prăjitura perfectă pentru orice zi și pentru orice ocazie.

  1. Pentru caramelă turnați într-o cratiță 100 ml. apă şi 200 g. zahăr și puneți-o la foc. Lăsați la foc moderat şi amestecați periodic în el. Când conținutul devine maroniu turnați-l în tava (33x23 cm) pregătită pentru prăjitură și cu o lingură distribuiți-l rapid. Alegeți o tava adâncă care să vă încapă în altă tavă adâncă, deoarece prăjitura se coace cu baza în apă, deci tava dedesubt trebuie să o cuprindă pe cea cu prăjitura.
  2. Pentru cremă puneți într-un bol: 8 ouă, 100 g. zahăr, 750 ml. lapte, esenţa de vanilie și mixați 2-3 minute.
  3. În alt bol pregătiți aluatul pentru blat: 2 ouă, 125 g. zahăr, uleiul, 100 ml. lapte, făină, praful de copt, cacao și mixați 2-3 minute.
  4. Turnați în tavă, peste caramel, crema de lapte, și aluatul. Puneți tava cu prăjitură în cea mai mare, turnați apă în tava de la bază. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 45-50 minute. Lăsați să se răcească, treceți cu cuțitul pe marginea blatului și întoarceți tava cu josul în sus pentru a se desprinde prăjitura.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*