Chiflele după această rețetă se prepară extrem de simplu. Arată extraordinar, iar aroma e divină!

ianuarie 16, 2019

Astăzi vă prezentăm o rețetă extraordinară de chifle cu gem de mere și zmeură. Aceste chifle sunt ușor de preparat, sunt foarte pufoase și aromate. Le poți savura în fiecare dimineață alături de o ceașcă de ceai sau cu lapte.  Chiflele cu gem sunt dejunul perfect atât pentru maturi, cât și pentru cei mici. Prepară-le și tu și te vei convinge pe cât de gustoase sunt!

Ingredients

600 g Făină
150 ml Apă
120 ml Lapte
75 g Zahăr
75 ml Unt topit
7 g Drojdie uscată
1 bucată Ou
1 linguriță Sare
100 g Gem de mere
100 g Gem de zmeură
1 bucată Gălbenuș de ou
2 linguri Lapte
5 g Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol amestecați apa caldă cu laptele cald și drojdia. Apoi adăugați zahărul, sarea, oul, untul topit și amestecați cu un tel. Adăugați treptat făina și frământați un aluat elastic și nelipicios. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la crescut timp de 1 oră.
  2. Scoateți aluatul pe planul de lucru și-l împărțiți în 12-14 bucăți egale. Întindeți fiecare biluță cu degetele până obțineți un disc cu diametrul de circa 8- 10 cm. Amestecați gemul de mere cu gemul de zmeură și puneți câte o linguriță de gem în mijlocul discului de aluat.
  3. Lipiți marginile aluatului, formând un săculeț, apoi întoarceți turta și o aplatizați cu mâinile. Tăiați turta în 4, tăind până aproape de mijloc, nu mai departe, apoi fiecare parte în două, obținând 8 bucăți.
  4. Acum împletiți coronița: luați câte două bucăți și le răsuciți pe fiecare spre exterior. Uniți marginile, iar forma ar trebui să îți înfățișeze o floare minunată. Lăsați la crescut pentru 20- 25 de minute. Apoi ungeți chiflele cu gălbenuș de ou și presărați cu semințe de susan. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15-20 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments