Chifle pufoase – aceste chifle excepționale m-au cucerit din prima!

iulie 1, 2019

Vă prezentăm o rețetă de chifle moi și aromate. Aceste chifle se combină perfect cu un ceai aromat sau un pahar de lapte, fiind moi, aromate și foarte apetisante. Pentru amatorii de aluat cu drojdie, prepararea acestor chifle va fi un proces extrem de simplu. Chiar și o gospodină începătoare va reuși să pregătească aceste chifle delicioase.

Ingredients

200 ml Lapte călduț
50 ml Ulei rafinat
50 ml Unt topit
2 bucăți Ouă
1.5 linguri Zahăr
1/2 linguriță Sare
500 g Făină
70 g Unt moale
1 linguriță Apă

Instructions

  1. Amestecați într-un bol laptele cald cu zahărul și drojdia uscată. Acoperiți cu prosop și lăsați 10 minute la odihnit. Apoi adăugați uleiul, untul topit, sarea, ouăle ( fără un gălbenuș) și amestecați. Adăugați treptat făina cernută și frământați un aluat elastic și neted. Acoperiți cu prosop și lăsați la odihnit pentru 1 oră.
  2. Scoateți aluatul pe planul de lucru, îl împărțiți în 16 bucăți și formați biluțe. Întindeți fiecare biluță într-o foaie subțire ovală și tăiați cu un cuțit bine ascuțit pe partea cea mai lungă a bucății de aluat, fâșii late de aproximativ 1 cm, nu tăiați până la sfârșit, astfel veți lucra mai ușor.
  3. Ungeți un strat subțire de unt moale și rulați ușor aluatul într-un rulou și îl răsuciți în formă de spirală, formând o coroniță (capătul îl introduceți dedesubt).
  4. Așezați toate coronițele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Porniți cuptorul la temperatura de 190°C, cât cuptorul se încălzește coronițele vor mai crește. Înainte de a le da la cuptor, bateți 1 gălbenuș cu 2 lingurițe de apă și ungeți atent coronițele pe toată suprafața. Coaceți coronițele 20 de minute, până se rumenesc frumos.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments