Chifle pentru burgher – pufoase, moi și extrem de aromate!

septembrie 1, 2017

De multe ori v-ați pus întrebarea “Oare din ce sunt făcute chiflele pentru burgher de sunt atât de delicioase, moi și pufoase?!” Iată acum aveți rețeta perfecta pentru aceste chifle delicioase, cărora nu le puteți rezista tentației. Acum burgherii dvs. preferați îi veți putea găti acasă în orice moment veți avea poftă.

Ingredients

820 g Făină
300 ml Lapte
300 ml Apă
1 lingură Zahăr
30 g Unt
1.5 linguriță Sare
2 bucăți Gălbenușe de ou
11 g Drojdie uscată
50 g Semințe de susan

Instructions

  1. Într-un bol amestecați zahărul, sarea, laptele cald, apa caldă și drojdia și lăsați amestecul timp de 10-15 minute. Turnați compoziția peste făina cernută, adăugați untul și frământați bine aluatul timp de 10 minute
  2. Aluatul obținut ungeți-l cu puțin ulei, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să dospească timp de 40-60 de minute.
  3. Puneți aluatul crescut pe masa tapetată cu făină și tăiați-l în 10-12 bucăți egale. Din bucățile de aluat formați biluțe netede, apoi aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presați biluțele de aluat ușor cu mâna și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie pentru 20 de minute.
  4. Ungeți bilele de aluat crescute cu gălbenușurile de ou și presărați susanul. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 20-25 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments