Chifle cu ciuperci în sos de cașcaval – o savoare fără margini!

Preparation time
60 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
6 people
Meal course
Prânz
Posted on
300,00 g
Făină
180,00 ml
Apă
8,00 g
Zahăr
5,00 g
Sare
5,00 g
Drojdie uscată
20,00 ml
Ulei rafinat
1,00 bucată
Gălbenuș de ou
1,00 bucată
Ceapă
110,00 g
Ciuperci
45,00 g
Parmezan
120,00 g
Mozzarella
45,00 g
Cașcaval
3,00 linguri
Mărar
3,00 linguri
Ceapă verde
70,00 g
Smântână
0,50 linguriță
Praf de usturoi
0,50 linguriță
Oregano
0,30 linguriță
Piper negru măcinat
1,00 linguriță
Sare
Chifle cu ciuperci în sos de cașcaval – o savoare fără margini!

Încercați această rețetă savuroasă de chifle cu sos nemaipomenit de delicios din ciuperci și cașcaval. Urmărind pașii de mai jos veți obține un blat extrem de pufos și moale, iar în combinație cu sosul de cașcaval devine o adevărată gustoșenie.

  1. Într-un bol amestecați apa clduță, drojdia și zahărul. Lăsați timp de 10 minute să se hidrateze drojdia. Apoi amestecați făina cu sarea și turnați compoziția de drojdie deasupra. Frământați bine aluatul timp de 10 minute, apoi ungeți aluatul cu puțin ulei, acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să dospească timp de 45 de minute.
  2. Aduceți aluatul dospit pe masă și tăiați-l în 8 bucăți aproximativ egale. Formați din bucățile de aluat bine, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să dospească timp de 10 minute. Întindeți fiecare bilă de aluat într-o fâșie mai lunguiață și puneți-o în jumate. Ungeți suprafața cu ulei și rulați fâșia de aluat. Aranjați rulourile de aluat într-o tavă unsă cu ulei, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să dospească timp de 30 de minute.
  3. Într-o tigaie cu ulei încins rumeniți ușor ceapa și ciupercile tăiate cuburi. Apoi amestecați compoziția obținută cu cașcavalul ras, parmezanul, mozarella rasă, smântâna, ceapa verde tăiată, usturoiul praf, oregano, piperul alb și mărarul tăiat mărunt.
  4. Faceți un pic de loc în centrul rulourilor de aluat dospite și umpleți golul cu sosul din ciuperci și cașcaval. Ungeți aluatul cu gălbenuș de ou și presărați cu parmezan. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*